Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.01.2019.
13:23
nedeljnik.rs A

Studenti FPN: Pridružujemo se protestima

Studenti Fakulteta političkih nauka i Fakulteta organizacionih nauka podržali su građanske proteste koji se održavaju u Beogradu i Srbiji, prenosi nedeljnik.rs.

Tanjug
 

Studenti FPN saopštili su da se "pridružuju protestima protiv vlasti koja je ukaljala sve ono o čemu ih profesori, asistenti i saradnici uče na fakultetu".

"Smatramo da je trenutna vlast urušila ne samo institucije, slobodu, građanska prava, prava na informisanost i slobodu medija, demokratiju, već prvenstveno i fakultete kao temelje visokog obrazovanja. Ono što mi slušamo na Fakultetu političkih nauka o državnoj upravi, principu podele vlasti, slobodi i suverenosti naroda se kosi sa svime što ovakva vladavina daje za primer", naveli su oni i dodali da pozivaju i studente ostalih fakulteta da im se priključe. 

Studenti FPN istakli su i da su "ponosni na svoje profesore, asistente i saradnike koji su podržali proteste i koji su time dokazali da se bore i za njihovu budućnost" i najavili okupljanje u subotu, 2. februara u 15:30h kod glavnog ulaza Fakulteta političkih nauka, odakle će prošetati do Studentskog trga, gde će se pridružiti protestu". 

Njima su se ubrzo pridružili i studenti FON-a, koji su saopštili da su "odlučni da se bore protiv nasilja, urušavanja demokratije i ukidanja osnovnih društvenih prava i sloboda", te da "žele da stanu u odbranu časti svog fakulteta i pokažu da "ni Fonovci ne ćute". 

"Svesni pritisaka i zastrašivanja sa kojima su suočeni svi zaposleni u državnim institucijama, kao i profesori fakulteta, ne isključujući pritom FON, pružamo podršku delu akademske zajednice koji se već priključio građanima, a posebno hrabrim pojedincima sa našeg fakulteta", navodi se u saopštenju, koje su studenti potpisali. 

Oni su u nastavku saopštenja naveli i da smatraju da je "obaveza svakog odgovornog građanina, a naročito akademskog, da stane uz svoje sugrađane i svojim primerom ohrabri ostatak društva da se suprotstavi kršenju zakona". 

"U težnji da pobedimo ćutanje i apatiju i da se svojim doprinosom priključimo akademskoj zajednici koja pruža podršku građanima, ovim putem želimo da podstaknemo nastavni kadar Fakulteta organizacionih nauka i svoje profesore da nam se u tom cilju pridruže", istakli su studenti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online