Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.01.2019.
18:18
Vestionline A

Šetnja za Olivera Ivanovića završena kod Hrama Svetog Save (FOTO,VIDEO)

Skup pod nazivom Šetnja za Olivera Ivanovića počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a nakon šetnje završen je kod Hrama Svetog Save.

M. Jovanović
Šetnja za Olivera Ivanovića

Sa razglasa je puštena pesma "Vostani Serbije", ispred Hrama je razvijen transparent "Nas je ipak više", a okupljeni sveće za Olivera Ivanovića koje su zapalili na Slaviji, ostavili su ispred Hrama.

U Hram nisu ušli, a prema rečima organizatora, nisu pušteni da uđu. 

Organizatori su na kraju skupa zahvalili svima što su u tolikom broju došli večeras kako bi odali počast ubijenom Ivanoviću i najavili da će sledeći protest biti održan u subotu od 18 h. 

Protestni skup je organizovala inicijativa "Jedan od pet miliona", a jedan od zahteva koje ističu na protestnim šetnjama je otkrivanje nalogodavca ubistva Olivera Ivanovića. 

M. Jovanović
 

Na početku protestnog skupa, puštani su tonski zapisi sa izjavama Olivera Ivanovića. Okupljenima se obratio glumac Branislav Trifunović. 

M. Jovanović
 

- U atmosferi straha se ne živi. Građani su uplašeni, ali niko nema pravo da svojim strahom ugrožava ostale. Oduprite se. Nas je ipak više - ovako je govorio Oliver Ivanović, ubijen sa šest metaka u leđa. Ni dan danas ne znamo ko ga je likvidirao ni ko je izgovorio "smaknite ga". Znamo samo ko nije - rekao je Branislav Trifunović.

M. Jovanović
 

- Ovo je memorijalna šetnja za Olivera Ivanovića, molim vas da ostavite pištaljke i transparente, šetaćemo u tišini, u čast Olivera Ovanovića - rekao je Branislav Trifunović okupljenima i dodao: Hoćemo odgovor na pitanje - ko je rekao "smaknite ga". Ko je naredio političko ubistvo Olivera Ivanovića? Sveće upalite na Slaviji, uključite lampe na mobilnim telefonima da osvetlimo nebo, da pokažemo ono što je Oliver rekao 20 dana pred smrt - "nas je ipak više". Idemo u šetnju za porodicu Olivera Ivanovića i za Olivera - poručio je Trifunović.

M. Jovanović
 
M. Jovanović
 

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera GI SDP, kaže za N1 da se "političko sukobljavanje nastavlja i sa ubijenim Oliverom" i da je "vrlo aktuelno i sve žešće iz dana u dan".

M. Jovanović
 

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu obeležilo je u spomen sobi "Kosmetske žrtve" u Beogradu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića u prisustvu predstavnika Vlade Srbije, porodica žrtava, predstavnika Srpske desnice, ali bez članova Ivanovićeve porodice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, međutim, uporno izbegavao da odgovori na pitanje kako komentariše spot Srpske liste uoči lokalnih izbora na Kosovu, emitovan na televiziji Most, koju finansira država Srbija, a u kome se Ivanović naziva izdajnikom. 

M. Jovanović
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online