Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.12.2018.
00:55
D. Dekić - Vesti A

Odoh da ne delim opoziciju

Lider Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković saopštio je da se povlači iz aktivnog političkog života, a ta vest je "kao grom iz vedra neba" pala među tviteraše, a potom i srpsku javnost.

Facebook/Saša Janković
Saša Janković

- Neću da delim ljude koji podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je zajednička domovina i neću biti prepreka najbitnijem cilju. Hoću da budem kristalno jasan: zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalaže da u tome ne učestvujem - kaže sada bivši lider PSG koji je par sati ranije porukom na Tviteru kako je izlazak na izbore Saveza za Srbiju u Lučanima "još jedan loš eksperiment" pokazao koliko se ne slaže sa Savezom za Srbiju Dragana Đilasa.

Nemam dilemu da su ciljevi PSG i Građanskog bloka 381 vredni borbe i nastaviću je kao običan član PSG i na druge načine, naveo je Janković. Sada već bivši lider PSG u politiku je ušao posle ostavke na funkciju srpskog zaštitnika građana koju je obavljao u dva petogodišnja mandata do februara 2017. Tada je prihvatio apel 100 javnih ličnosti da ide u trku za šefa države, a podrška mu je stigla od Demokratske stranke i više manjih partija i pokreta. Sa 16,36 odsto i skoro 600.000 glasova bio je odmah iza pobednika Aleksandra Vučića i mada se očekivao nastavak saradnje sa DS-om koji je u njegovu predsedničku kampanju uložio trud i resurse, Janković osniva svoju stranku u maju 2017. a avgusta ove sa više manjih partija i pokreta Građanski blok 381.

U međuvremenu je PSG doživeo ozbiljnu eroziju, jer su ga redom napuštali reditelj Kokan Mladenović, advokat Božo Prelević, novinar Srđan Škoro, akademik Dušan Teodorović, bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević, general Sreto Malinović, poslanica Marinika Tepić, glumci Nikola Kojo i Branislav Trifunović, koji ga je proteklih dana optužio da je deo struktura tajne službe, što neki, uz trvenje sa Đilasom, vide kao okidač za povlačenje sa čela PSG. Glumac ga je targetirao kao onog ko treba da uništi "malo opozicije što je ostalo" i podsetio i da Janković ne dolazi na beogradski protest "Stop krvavim košuljama".

SZS neće više na izbore

Savez za Srbiju (SZS) ocenio je da su lokalni izbori u Lučanima pokazali kako nema uslova za poštene izbore i da opozicija pod ovakvim okolnostima neće učestvovati na izborima. Savez je naveo svoj plan da fer izbore traži protestima i pozvao građane da opet izađu u što većem broju na protest u subotu.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online