Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.12.2018.
12:31
Vestionline, Tanjug A

"Srbi na KiM imaju podršku predsednika i Vojske Srbije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se takozvana vojska Kosova, koju sačinjavaju teroristi, pravi da bi napadala Srbiju i Srbe i poručio da Srbi na KiM mogu da budu mirni i da imaju apsolutnu podršku predsednika Republike i Vojske Srbije, jer za državu nema višeg interesa od očuvanja Srba na prostoru Kosova i Metohije.

youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Aleksandar Vulin: Srbija hoće mir

Srbija, istakao je, sve čini da ne dođe do nasilja i Srbija hoće mir. 

- Zadatak Ministarstva odbrane i načelnika Generalštaba je da obezbedi da je Vojska Srbije u stanju da ispuni svako naređenje vrhovnog komandanta. Svaka odluka koja bude bila doneta biće ispunjena. Aleksandar Vučić je više puta jasno i glasno, u prelomnim trenucima za ovu zemlju rekao da se Oluja nikada više neće ponoviti -rekao je Vulin za TV Pink. 

On je istakao da Srbija nikada više neće dozvoliti da se ponovi Oluja, Jasenovac, i da se nekažnjeno desi propast našeg naroda.


- To je više nego jasna poruka svakom ko bi uopšte razmišljao o ideji da nasiljem pokušava da nešto uradi na prostoru KiM - dodao je on.

- Poznajući Aleksandra Vučića, on je uvek i predsedniku Miloševiću i tadašnjem rukovodstvu Srbije zamerao pad Krajine smatrajući da je neoprostivo i neprihvatljivo da propast srpskog naroda prođe bez reakcije države Srbije - naveo je Vulin. 

Zato, ponovio je, nema mogućnosti da se ponovi Oluja, "dok je na čelu vojske i države Aleksandar Vučić“.

Poručio je da građani treba da i budu mirni i sigurni, jer je Vojska Srbije snažna, organizovana i spremna da izvrši svako naređenje. 

- Kada je u pitanju Srbija, sve se čini da ne dođe do nasilja. Srbija hoće mir. Naši predstavnici i politička rukovodstva su sve uradili da do mira dođe - istakao je Vulin. 

- Takozvana vojska Kosova, koju sačinjavaju teroristi, pravi se da bi napadala Srbiju i Srbe. Sigurno se ne pravi da bi se zaratilo sa Albanijom, na primer, ili da bi se suprotstavilo malignom uticaju Crne Gore na prostoru KiM ili da bi se eventualno zaustavile severnomakedonske teritorijalne aspiracije na KiM. Nema ni jednog drugog razloga. Naši građani mogu da budu mirni. Mogu biti sigurni da imaju apsolutnu podršku predsednika države i Vojske Srbije - rekao je Vuli.

Kako je rekao, iako Ramuš Haradinaj kaže da je to zapravo vojska koja će pripremati ljude da odlaze u Avganistan i Siriju, za to nema potrebe, jer se u Islamskoj državi već nalaze Albanci sa prostora KiM i procentualno su najzastupljenija nacija u odnosu na broj stanovnika u redovima Islamske države.

Vuli je istakao da je cilj Haradinaja da izazove sukobe širih razmera, da bi onda konačno ponovo mogao da bude žrtva i da privuče podršku međunarodne zajednice - „iste one koja ih je priznala i koja ih naoružava, koja ih stalno štiti i brani, govori da se obe strane mire i uzdrže od reakcije“.

- Samo to traže, da ponovo budu žrtve i da kažu da je velika i moćna Srbija napala nas jadne i male, branite nas. Ginite u našim ratovima, ginite za narko klan Ramuša Haradinaja. Ne smemo to dozvoliti. Zahvalan sam Srbima sa KiM što to razumeju i što se tako mudro i hrabro nose sa svim što se dešava ovih dana - rekao je Vulin.

Naglasio je da je krajnji cilj svega što se dešava poslednjih nekoliko meseci da Srbi napuste prostor Kosova i Metohije. 

- Oni svaki dan dižu tenziju. Svaki dan čine život nemogućim. I jednog dana se probudite, pogledate svoju decu i kažete - ponovo nema hleba, ponovo prete da će upasti, ajde da odemo odavde. Hoće da nateraju Srbe da počnu sami da odlaze. Da ono što nisu uspeli svih ovih godina da sad uspeju - rekao je Vulin.

On je naveo da je zahvalan Srbima na KiM što, kako kaže, imaju hrabrosti, mudrosti i tvrdoglavu upornost da ne odu. 

- Oni mogu biti sigurni u apsolutnu podršku i predsednika Republike i Vojske Srbije i svakog državnog organa, jer nema višeg interesa za nas od očuvanja Srba na prostoru Kosova i Metohije - rekao je Vulin. 

POVEZANE VESTI

Petak 14.12.2018. 13:06
"Da budu mirni" Питање је колико Срба мора да страда на Косову да би српски политичари и српска војска реаговали????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online