Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2018.
11:30
Tanjug, Vestionline A

Vulin: Najveći deo vojnog budžeta za obnovu i nabavku sistema

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zadovoljan vojnim budžetom koji je usvojen, navodeći da će najveći deo budžeta otići na obnavljanje i nabavljanje novih sistema, ali i na povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije.

A. Čukić
Aleksandar Vulin

- Želim da izrazim zahvalnost za lični doprinos predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu oružanih snaga Aleksandru Vučiću, kao i Vladi Srbije što su nas razumeli i što su shvatili koliko je potrebno ulagati u vojsku da bi vojsku koja je bila planski i namerno devastirana od 2000. do 2012. godine vratili na mesto gde Vojska Srbije i treba da bude - rekao je Vulin.

Kako je dodao, koliko god budemo imali snažniju, organizovaniju i opremeljeniju vojsku toliko ćemo biti slobodniji i toliko će i privredni ambijent u našoj zemlji biti sigurniji i mirniji "jer kad imate stabilnu i sigurnu Srbiju, onda ćete imati i investitore".

Podsetio je da je predsednik Vučić bio ministar vojske i dodao da je upravo zbog toga mnogo lakše jer on razume šta je vojsci potrebno, razume koliko je potrebno da se stvori dobra, opremljena vojska koju čine zadovoljni vojnici.

- Najveći deo našeg budžeta će otići na obnavljanje i nabavljanje novih sistema, ali i na povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije. Podsetiću vas da smo mi ove godine imali povećanje zarada za 10 odsto, iduće godine novim budžetom biće povećanje za još devet odsto, povećane su nam dnevnice, uvedena solidarna pomoć za rađanje deteta - rekao je Vulin.

On je naveo da se rešavaju i stambena pitanja, te da će uskoro početi izgradnja stanova za sve pripadnike bezbednosti.

Ministar se zahvalio predsedniku Vučiću na ogromnom ličnom doprinosu što je učinio da i ostali ministri i Vlada Srbije razumeju koliko je potrebno vojsci i da je svako ulaganje u vojsku ulaganje u bolji život svakog od nas.

- Kad uložite u vojno zdravstvo uložili ste u bezbednost, sigurnost, zdravlje svakog građanina Srbije. Kad uložite u opremu i organizaciju vojske uložili ste u zaštitu svakog od nas i učinili da živimo dostojanstveno kako i treba da živimo jer samo slobodna Srbija je Srbija vredna življenja u njoj, a nema slobodne Srbije bez moćne i organizovane vojske. Stvaramo opremljenu, modernu vojsku koju čine zadovoljni ljudi koji vole svoju zemlju - istakao je Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online