Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.12.2018.
12:28
Vestionline, Tanjug A

Brnabić: Misila sam da je Rama odgovoran, prevarila sam se

Premijerka Srbija Ana Brnabić rekla je da je jedini cilj najnovijih izjava Edija Rame da politički spinuje i okrivi Srbiju za sve nerazumne odluke Prištine.

Tanjug
Ana Brnabić

Ana Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je mislila da je albanski premijer Edi Rama odgovoran, ali da se, nažalost, prevarila.

- Ja mislim da je posao Vlade, ako ste odgovorni, što sam mislila da jeste Edi Rama, da se bavite konkretnim stvarima i istinama koje će na najkonkretniji mogući način doprineti kvalitetu života građana - rekla je premijerka.

Kako je istakla, bez stabilnosti regiona nema bezbedne i stabilne zemlje u tom regionu.

Dodala je da ne voli da odgovara na "potpuno bezočne laži" i neosnovane tvrdnje, ali da je to ovaj put učinila s obzirom na tešku situaciju.

Premijerka je rekla da je njena prva misao bila da su u Prištini u stvari prvo trebalo da se dogovore o tome šta će da im bude objašnjenje za uvođenje taksi na proizvode iz Centralne Srbije i BiH, pa onda da daju isto objašnjenje a ne da ga menjaju na svakih nedelju dana.

Podseća da je prvo objašnjenje bilo da su takse odgovor na to što Srbija nije dozvolila članstvo tzv. Kosova u Interpolu.

- Mislim da smo svi to čuli, i Srbija i ostale zemlje EU i međunarodna zajednica - rekla je premijerka.

Kako je rekla, kada su videli da to nema smisla i da ne pije vodu, onda su promenili objašnjenje da Srbija krši sporazum CEFTA.

- Hajde da se dogovorimo zašto su uvedene takse, da bi mi mogli da odgovorimo na to. Da li je zbog Interpola ili jer je sporazum CEFTA prekršen od strane Srbije - navela je Brnabićeva.

Dodaje da joj je neverovatno da je Edi Rama otišao korak dalje i da je izjavio da se Priština žalila na kršenje sporazuma CEFTA od strane Srbije a da nije bilo reakcija sa druge strane.

- Ako se Priština žalila, pokažite nam tu žalbu. Ovo je crno ili belo, ne postoji siva zona - ukazala je Brnabićeva ističući da je CEFTA sporazum jasan i nedvosmislen i da postoji zvanični formalni proces žalbe.

Navodi i da se Srbija žalila 27. novembra, da je uputila zvaničan zahtev sekretarijatu CEFTA.

Ana Brnabić navodi da, ako nema dokaza da se priština žalila, onda je Edi rama svesno i namerno pokušao da obmane javnost u regionu i u EU.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online