Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.12.2018.
15:41
b92.net, Vestionline A

Kosovska policija se oglasila o zabrani ulaska Partizanu

Kosovska policija je saopštila da oko 11.40h na Jarinju nije dozvolila ulazak na Kosovo jednom vozilu i autobusu u kojima su se nalazili košarkaši Partizana.

Tanjug
 

Kako su naveli iz kosovske policije, ulazak im je zabranjen jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo koju izdaje MIP Kosova, odnosno Košarkaška federacija Kosova.

"Policija Kosova na Jarinju je danas oko 11:40h odbila da dozvoli ulazak na Kosovo jednom vozilu sa registarskim tablicama "BG" u kojem su se nalazili jedan zvaničnik i tri druge osobe, kao i jednom autobusu takođe sa registarskim oznakama "BG" u kojem su bili košarkaši Partizana koji su došli iz pravca Srbije prema Republici Kosovo. Zvaničniku i njegovoj pratnji je odbijen ulazak na Kosovo jer isti nisu imali dozvolu za ulazak koju izdaje MIP Kosova", kaže se u saopštenju kosovske policije. 

Posle davanja ovih informacija košarkaši su se vratili za Srbiju. 

Za B92 je potvrđeno da košarkašima Partizana koji su planirali da učestvuju na protestnom mitingu u Severnoj Mitrovici, nije dozvoljen ulazak na Kosovo. 

Portparol kluba Ivan Ivković je u telefonskoj izjavi za RTK2 rekao da im kosovska policija nije dozvolila ulazak, sa obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine. 

- Ni rukovodstvu kluba, ni igračkom pogonu nije dozvoljen ulazak, sa samo jednim obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine i da nismo na vreme prijavili dolazak. Još nam je u prilično sarkastičnom tonu preneto da ako hoćemo možemo alternativnim putevima, preko brda - rekao je Ivković. 

Podsećamo, košarkaši Partizana su planirali da učestvuju na mitingu u Severnoj MItrovici, a nakon toga sa seniorskim pogonom "Trepče" odigraju prijateljsku utakmicu. 

I zamenik direktor Kancelacije za KiM Dušan Kozarev zaustavljen je danas na administrativnom prelazu Jarinje i nije mu dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohuju. 

Kako je Kozarov rekao za Tanjug, na prelazu su mu preneli da imaju zabranu ulaska za njega, "sa jasnim imenom i prezimenom" i on je krenuo nazad, ka Raški sa Jarinja. 

- Krenuo sam na današnji skup na KiM, a oko 11.10 smo bili na Jarinju. Tu smo zatekli vozila delagacije KK Partizna i predstavnike medije. Ljudi iz kluba su nas obavsetili da i njih zadržavaju i da ne mogu da prođu - rekao je Kozarev. 

Dodao je da je on zatim krenuo ka prištinskoj strani administrativnog prelaza, da proba da se zaputi ka Kosovskoj Mitrovici, ali da su mu rekli da imaju zabranu ulaska za njega.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online