Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.11.2018.
21:52
b92.net, Vestionline A

Kancelarija za KiM: Zločinački plan za iseljenje Srba

Kancelarija za KiM najoštrije je večeras osudila nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

pixabay.com
 

Kancelarija za KiM zahteva hitno oslobađanje Milene Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe koji su, kako se navodi u saopštenju, brutalno oteti od strane takozvane kosovske policije prilikom porodične posete u selu Medregovac.

"Ekstremisti iz Prištine naložili su čak da se deci zabrani da posećuju svoje roditelje na Kosovu i Metohiji, što dodatno potvrđuje da njihova jednostrana destabilizacija nema za primarni cilj bilo kakav trgovinski ili politički obračun sa Beogradom, već da je reč o zločinačkom planu da se Srbi izlože svim mogućim pritiscima kako bi se iselili iz naše južne pokrajine", navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Iz Kancelarije, međutim, apeluju na Srbe na Kosovu i Metohiji da budu strpljiv i da izdrže, jer, kako navode, "u predstojećim danima bićemo sasvim sigurno svedoci novih pojedinačnih provokacija i pritisaka sa ciljem da se naš narod onespokoji i zastraši". 

U saopštenju se navodi da su ovo poslednji, očajnički pokušaji šovinističkih struktura u Prištini da obezbede svoj politički opstanak. 

"Pravi način da im se uzvrati jeste da se na pritiske ne odgovara strahom i panikom, već stamenim i prkosnim građanskim otporom i nesalomivošću, jer naš narod ni u težim situacijama nije dozvoljavao da zlo i fanatizam preobučenih terorista prevladaju", poručuje se u saopštenju. 

Takođe se ističe da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju svima koji na ovaj način budu izloženi nasilju i nepravdi pružiti svu potrebnu pravnu i drugu pomoć. 

Na imanju porodice Perović u selu Medregovcu u opštini Podujevo pripadnici kosovske policije priveli su ranije danas Milenu Milojković, majku šestoro dece iz Medveđe i njenog komšiju Miloša Ivkovića, takođe iz Medveđe. 

RTS navodi da je Milojković krenula kod roditelja koje obilazi bar dva puta nedeljno i do sada nije imala nikakvih problema. 

Navodi se da je komšija pošao sa njom kako bi pružio pomoć oko preseljenja roditelja Milojković. 

Selo Medregovac nalazi se na samoj administrativnoj liniji. 

Milenin brat Goran Perović potvrdio je dopisništvu RTS u Leskovcu da su Milojkovićeva i njen komšija zadržani u Policijskoj stanici u Lužanu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online