Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.11.2018.
21:15
Vestionline, Tanjug A

Haradinaj: Kosovu u ovoj fazi izbori nisu potrebni

Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da sada nije trenutak za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, kao i da nije praksa da se vlada izjašnjava da li ima većinu u parlamentu, te pozvao opoziciju da se umesto izborima više bave pitanjima kao što je vojska, Interpol, dijalog ili vizna liberalizacija.

EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Reagujući na izjavu predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da vlada treba da se izjasni da li ima većinu u parlamentu, Haradinaj je rekao da će to biti jasno onog trenutka kada opozicija bude imala jedinstven stav 61 poslanika za rušenje vlade.

Pitanje većine u kosovskom parlamentu otvoreno je nakon što je Srska lista saopštila da će se prikloniti strankama opozicije za rušenje Haradinajeve vlade, prenela je Gazeta Express.

- Ne postoji praksa izjašnjavanja o postojanju većine ili manjine u parlamentu, već se zna da je

posao završen kada u parlamentu bude 61 poslanik protiv vlade. Kada se to dogodi, sve će biti jasno - rekao je Haradinaj novinarima ne precizirajući, međutim, da li vlada u parlamentu ima većinu.

Primetio da je to tema o kojoj se, kako je rekao, u poslednje vreme puno govori iz različitih uglova, a da on ostaje pri stavu da će se izbori jednog dana desiti.

- U ovoj fazi Kosovu, izbori uopšte nisu potrebni - rekao je Haradinaj i dodao da bi mnogo bolje bilo da se opozicione političke partije fokusiraju na mnogo značajnije teme, nego što gube vreme na priči o izborima.

- Bilo bi bolje da se bave temama kao što je vojska, Interpol, dijalog, liberalizacija, pooljšanje standarda, stanja u zdravstvu i obrazovanju. Dakle, mislim da je opoziciji bolje da se utrkuje po ovim pitanjima nego da se bavi temama nebitnim za život svih nas - rekao je Haradinaj uveren da će njegova vlada imati pun mandat, prenela je Gazeta Express.

Haradinaj se osvrnuo i na susret Tačija sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

- Nije dobro povezivati sve ono što je predsednik učinio sa svim našim akcijama, što je samo reakcija na ono što je uradio. Ali dobro je što Kosovo, parlament i institucije imaju svoju platformu, rezoluciju, delegaciju, što doprinosi da jasnije bude shvaćeno kao država - rekao je.

Haradinaj je izrazio optimizam da će, kao rezultat rada vlade, Kosovo uspeti da uđe na dnevni red o viznoj liberalizaciji, prenela je Koha.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online