Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.11.2018.
21:33
Tanjug, Vestionline A

"Đilas mrzi Srbiju jer neće da glasa za njega"

"Dragan Ðilas nije opozicija Vučiću, već Srbiji, koju mrzi zato što Srbija neće da glasa za njega", rekao je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

Tanjug/Filip Krainčanić
Goran Vesić

On je tako reagovao na izjavu Ðilasa, ranije danas u Čačku, da na svečanosti u Parizu nije bilo zavere, te da je mesto koje je dato predsedniku Srbije znak odnosa Francuske prema njemu, a ne prema Srbiji.

- Meni je neverovatno da Dragan Ðilas priča o međunarodnoj poziciji Srbije kada koristi svaku prilku da blati svoju zemlju i tera strane investitore", ističe Vesić, navodeći da "današnja Ðilasova izjava u Čačku najbolje potvrđuje da čime se Ðilas ponosi, pametan se stidi - rekao je Vesić. 

Ðilas misli da smo zaboravili kako je pisao MMF-u blateći svoju zemlji, iznoseći laži i vređajući ih što podržavaju Srbiju, primećuje Vesić. 

- Svako normalan bi bio ponosan da se njegov predsednik sastane u poslednje četiri godine 11 puta sa kineskim predsednikom i premijerom, 13 puta sa ruskim predsednikom Putinom, desetak puta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa evropskom i američkim zvaničnicima. . . O tome su Dragan Ðilas i njegov šef Boris Tadić mogli samo da sanjaju. I sada će Dragan Ðilas da priča o tome kakva je međunarodna pozicija Srbije - navodi Vesić u reagovanju. 

Prema njegovim rečima, žalosno je da Dragan Ðilas priča o tome da li svet danas prepoznaje zasluge Srbije u Prvom svetskom ratu kada Beograd dok je on bio gradonačelnik nije ni slavio 1. novembar - Dan oslobođenja grada iz 1918. godine, a nije slavio ni 20. oktobar. 

- Za njega, dok je vladao Srbijom, nije postojala srpska istorija. Interesovalo ga je samo koliko će reklamnih sekundi da proda Studiju B i RTS i koliko će miliona evra da zaradi - kaže Vesić. 

Dodaje da Dragana Ðilasa nije sramota da javno kaže da mu smeta snaga Srpske vojske koja je pokazana na vojnoj vežbi. 

Smeta mu, kaže, i činjenica da je Srbija kada je Aleksandar Vučić 2012. godine postao ministar odbrane imala samo jedan neispravan avion"mig", a da ima 10 aviona. 

Srbija nikada nije imala više tenkova nego danas, ističe Vesić i dodaje da je to ono što smeta Draganu Ðilasu. Smeta mu činjenica da je srpska vojska postala pod Vučićem jedna od najjačih u ovom delu Evrope. 

- Sve to pokazuje da Dragan Ðilas nije opozicija Aleksandru Vučiću, već Srbiji koja ga je prezrela i ne glasa za njega. Zato on mrzi Srbiju - zaključuje Goran Vesić.

Srbija je u I svetskom ratu izgubila preko milion ljudi i položaj koji je imao predsednik u Parizu na obeležavanju 100 godina od završetka rata je ponižavajući, rekao je danas Ðilas u Čačku novinarima.

On je istakao da ne veruje u priče i teorije zavere kako su raspoređena mesta za sedenje, te dodao da bi, da je Vučić cenjen i ugledan u Evropi, neko u protokolu shvatio da je to taj predsednik, da je to ta Srbija koja je žrtvovala živote svoji građana za slobodu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online