Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.11.2018.
14:56
Tanjug, Vestionline A

Skandal zbog sedenja: Vučić otkrio šta je Putin uradio kada mu je Tači pružio ruku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom rasporeda sedenja šefova država i vlada na cemeroniji u Parizu, da protokol na tom događaju svakako nije izraz odnosa snaga, te da je do njega da se ponaša dostojanstveno, drži do svoje zemlje, ponosa našeg naroda i predstavlja na najbolji mogući način našu zemlju, te spreči da bude iskljucena iz sveta, iako ima ponekad knedlu u grlu.

Tanjug
Aleksandar Vučić

Na pitanje novinara kako komentariše da su neki lideri regiona bili među najmoćnijom petoricom sveta na svečanosti, primetio je da je Hašim Tači imao najbolju poziciju od svih iz regiona. 

- Predsednica Hrvatske da je stajala tamo, mogao bih da razumem, jer to ima veze sa azbučnim redom. Nekog smisla je moglo da bude iako su se iskazali u Prvom svetskom ratu na suprotnoj strani. Nije bilo Austrije u blizini petorice, već u mojoj.... - rekao je Vučić.

Srpski predsednik je ocenio da to "ni blizu nije izraz odnosa snaga", te objasnio:

- Doći će predsednik Francuske Emanuel Makron u Beograd, a sumnjam da će ići u Prištinu. PredsedniK Rusije doći će u Beogard, a teško da će ikada ići u Prištinu. Angela Merkel ponovo će doći u Beograd, a nisam siguran da će u isto vreme doći u Prištinu. Pogledajte nivoe investicija i sve drugo - objasnio je on. 

Što je neko ovako postupio, prema njegovim rečima nije imalo nikakve veze sa azbučnim redom. 

- Kod mene su bili predstavnici Letonije. Ali, da pravim tamo skandal nije bilo ni mesta niti ima smisla. Imali smo važne i dobre razgovore, obavili dobar posao za našu zemlju - kazao je on dodajući da sumja šta se desilo, ali da ne želi da to javno govori. 

Ta njegova sumnja, kako kaže, bez ikakve greške bi pogodila šta se stvarno dogodilo. 

- Možete misliti šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina, sa kojim se rukovao. Iza leđa je Putino došao Tači i pružio ruku, a tek kada je šef ruske države shvato ko je taj čovek okrenuo se drugima - objasnio je Vučić. 

- Ili ćete da budete deo sveta ili ćete sami da se iskljucicte, ja da isključum Srbiju zbog njhovih grešaka i naših slabosti u prošlosti ne mogu i neću. Moram da se ponašam dostojanstveno, držim do svoje zemlje, ponosa našeg anroda i predstavljam ih na najbolji mogući način - poručio je on. 

Rekao je da predsedniku Makronu želi dobru posetu Srbiji i pozvao građane da ga dočekaju na najblji mogući način i pokažu srpsko gostoprimstvo. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.11.2018. 19:46
G-dinepredsedniče!Nema potrebe da se pravdate.Koji je bio način rasporeda sedenja pojedinih zemalja greška je organizatora.Bez obzira kakav su redosled postavili,sramota je što su zemlju najvećeg stradalnika u tom ratu zapostavili.Vaše mesto je bilo ,da je razuma,u prvim redovima.Medjutim prve redove i one iza zauzele su zemlje koje tad nisu ni postojale a koje su inače fa,šističke te je g.-din Putin bio okružen najvećim fa,ističkim šljamom:Nemačka,NDH,tkzv.republjik Kosovo i da ne nabrajam.Sramota.Velika sramota za Francuze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online