Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.10.2018.
22:10
Sputnjik, Vestionline A

Putin: "Ako nas napadnu spolja, svi možemo da skočimo kao ti"

Predsednik Rusije Vladimir Putin uporedio je Rusiju s velikom, složnom porodicom u kojoj se svašta dešava i koja je spremna da odgovori na svaki napad spolja.

Twitter/Kremlevskiй pul RIA
Habib Nurmagomedov na prijemu kod Vladimira Putina

Ruski predsednik se nakon foruma "Rusija - sportska država" u Uljanovsku sastao s ruskim borcem i apsolutnim pobednikom šampionata UFC Habibom Nurmagomedovom.

Putin je sa sportistom razgovarao o poslednjoj borbi koja je okončana skandalom i rekao da se nada da će taj događaj biti pozitivno razrešen. U razgovoru je učestvovao i otac dagestanskog sportiste Abdulmanap Nurmagomedov. 

- Šta god da se ovde dogodi, moraju se, naravno, izbegavati krajnosti, ne smeju se dozvoljavati nikakvi skokovi. Treba težiti uzajamnom razumevanju. Imamo veliku i veoma raznoliku porodicu. I naravno, svašta se u porodici događa, ali mi nikada ne dozvoljavamo sebi da izlazimo iz nekih okvira. Međutim, ako nas napadaju spolja, onda, naravno, ne samo ti, svi mi možemo tako da skočimo - rekao je Putin, ali je uz osmeh dodao da je bolje da do toga ne dolazi.

Putin je naglasio da je Nurmagomedov rešio glavni zadatak - pobedio je dostojanstveno i ubedljivo. 

Tokom susreta s ruskim predsednikom ruski borac je naglasio da očekuje pravednu istragu.

- Ponašao sam se dostojanstveno. Međutim, neke momente, naravno, nisam mogao da kontrolišem. Zbog toga što su se tokom borbe nastavljale provokacije. Nadam se da će sud rešiti slučaj u našu korist - rekao je Nurmagomedov.

Putin je na to odgovorio da provokacije na ringu imaju svoje razloge, a da ljudi u Rusiji to razumeju.

- To je rađeno specijalno da bi se izgubila kontrola, da bi se dobila neka prednost tokom borbe… Želim da kažem da se nadam da će to razumeti i tvoji protivnici i da će se rešiti u civilizovanom i sportskom ključu - rekao je ruski predsednik. 

Nurmagomedov je 6. oktobra na turniru UFC 229 pobedio Konora Makgregora u četvrtoj rundi i odbranio titulu UFC u lakoj kategoriji.

Odmah nakon završetka borbe Rus je počeo da se svađa s navijačima izvan ringa, a zatim je preskočio ogradu i učestvovao u kraćoj tuči.

Nurmagomedov se potom vratio u ring, gde je takođe došlo do tuče u kojoj su učestvovala obojica boraca i predstavnici njihovih timova. Kasnije se Nurmagomedov izvinio za svoje ponašanje posle borbe. 

Ranije je saopšteno da je Atletska komisija države Nevada zamrznula isplatu honorara Nurmagomedovu od dva miliona dolara do završetka istrage o incidentu.

Makgregor je dobio tri miliona dolara, ali je nakon analize snimaka, koji nisu bili dostupni odmah posle borbe, komisija odučila da podnese žalbu i na Irca. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online