Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.10.2018.
00:38
J. Arsenović - Vesti A

Sapunica bez kraja

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se on tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene. Najnovija odluka Apelacionog suda ponovo je vratila ceo slučaj na početak, a javnost podsetila na to da i dve i po godine od ubistva pevačice Grand produkcije nije otkriveno ko je počinilac monstruozne likvidacije mlade žene koja bi ovog leta napunila 35 godina.

N. Đurović
Zasad tanki dokazi: Zoran Marjanović posle puštanja iz pritvora

Optužnica je sada ponovo vraćena prvostepenom sudu na odlučivanje.

- Po oceni Apelacionog suda, prvostepeno rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj meri protivrečne. Zbog toga se činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno - objasnila je Mirjana Piljić, portparol Apelacionog suda.

Ona insistira na tome da nije reč o ukidanju optužnice protiv Marjanovića, već ukidanje rešenja suda kojim je ta optužnica potvrđena.

I bez ovih pravnih finesa javnost ne može da se otme utisku da je ubistvo pevačice protekle dve i po godine bilo zloupotrebljavano. Često se nije poštovala pretpostavka nevinosti, ali je istovremeno i sam Marjanović davao povoda da mu se olako nakači etiketa o hladnom i promišljenom, pa samim tim, i sumnjivom udovcu. Njegovo učešće u rijalitiju Zadruga, i to samo posle godinu dana od ubistva supruge, osudio je čak i njegov branilac.

U Zadrugu da bi oprao ime

Zoran Marjanović je u septembru prošle godine ušao u rijaliti Zadruga, a učešće je objasnio potrebom da ga javnost upozna na pravi način, jer su mnogi na njega ukazivali kao na potencijalnog ubicu i pripadnika sekte. Već posle nekoliko dana morao je da napusti rijaliti zbog namere socijalne službe da se njegovoj i Jeleninoj ćerki Jani odredi privremeni staratelji. Devojčica je za vreme očevog boravka u šou bila sa Zoranovim roditeljima. Odmah posle izlaska iz Zadruge Zoran je i priveden pod sumnjom da je ubio suprugu, a njegovo hapšenje je prethodno najavio urednik TV Hepi Milomir Marić.

- Moram da se saglasim sa ljudima koji misle da je Zoranovo ponašanje posle ubistva bilo neprimereno. Pojavljivanje u medijima, to je stvar opšte kulture i ja u to ne ulazim. Ali to ne ukazuje da on ima veze sa ubistvom! Policija ga je posle 48 sati i poligrafskog ispitivanja pustila, onda ga troje sudija Apelacionog suda pusti iz pritvora, uprkos medijskom linču. To je samo potvrda da i ovi ljudi vide da nema dokaza - poručio je advokat Veljko Delibašić, Marjanovićev branilac, gostujući na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

I dok Zoranov branilac smatra da "nema dovoljno materijala da se uopšte uđe u sudnicu", podatak da je suprug ubijene pevačice uhapšen u septembru 2017, dakle godinu i pet meseci posle ubistva, teatralno odmah nakon napuštanja rijalitija, da je u pritvoru proveo devet meseci, a potom u junu ove godine pušten da se brani sa slobode, samo dodatno pojačava sliku o loše vođenoj istrazi i zloupotrebi celog slučaja čije su obrte unapred najavljivali tabloidni mediji, neretko odvlačeći pažnju sa događaja koji imaju širi društveni značaj.

"Ubijanje" tuge"

Ubrzo posle Jelenine smrti, Zoran se upustio u dopisivanje sa medicinskom sestrom iz Beča Radom Matić koju lično nije poznavao. Kada je sadržaj SMS poruka, među kojima je bilo i otvorenih aluzija na seks, dospeo u javnost, on je prvo negirao, da bi potom na sudu potvrdio njihovu autentičnost. Njegovo objašnjenje da je samo 34 dana od suprugine smrti flertovao sa nepoznatom ženom da bi "ubio vreme " i "ublažio bol" za javnost nije bila uverljiva.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online