Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 04.10.2018.
20:58
rts.rs A

Dodik Vučiću: Odloži posetu Istočnom Sarajevu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da posetu Istočnom Sarajevu odloži za period nakon izbora u BiH.

EPA/Vladimir Stojković
Milorad Dodik (Foto: Arhiva)

U pismu predsedniku Srbije, Milorad Dodik ističe da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije.

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga", naveo je Dodik. 

Aleksandra Vučića je zamolio da posetu Istočnom Sarajevu odloži, zbog, kako kaže, "istinske želje i poštene namere" da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod". 


"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite a posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik. 

Ističe da će mu RS, njen narod, i on kao predsednik, večito biti zahvalni na bezrezervnoj podršci. 

"Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj oseća podršku i ljubav Srbije. Zato i ovom prilikom, kao predsednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstven srpski narod", naveo je Dodik. 

Zamolio je Vučića da se u ponedeljak sastanu u Beogradu i da naprave planove za nastavak saradnje dve zemlje. Predsednika Srbije je zamolio i da ništa ne zamera narodu RS, samo zato što, kako kaže, "neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji" i o njemu lično. 

"Mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za celokupni srpski narod", napisao je Dodik i napomenuo da bolnica, koja će sutra biti otvorena u Istočnom Sarajevu, nosi ime "Srbija".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2018. 21:08
Камо среће да добијемо више политичара који слушају шта им Милорад говори!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online