Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.10.2018.
13:30
Vestionline, Tanjug A

Mediji: Tačijeva poseta jezeru Gazivode deli DPK

Nedavni boravak predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, na jezeru Gazivode, na severu Kosova i Metohije, koja je podigla tenzije između Beograda i Prištine, otkrila je i probleme unutar vladajuće Demokratske partije Kosova, piše prištinska Koha.

EPA/Georgi Licovski
Hašim Tači

Pod naslovom koji kaže da je Tačijev brod "potopio" ministra pravosuđa Abeljarda Tahirija, list navodi da činjenica da su sa kosovskim predsednikom bila i dvojica ministara iz DPK, razotkrila sukob između aktuelnog lidera te stranke Kadrija Veseljija i člnova stranke koji su i dalje lojalni Tačiju.

Inače, Tači se sa liderske pozicije u DPK povukao nakon izbora za predsednika privremenih institucija u Prištini.

Dan nakon boravka Tačija sa saradnicima na Gazivodama, Tahiri je podneo ostavku na ministarsku poziciju i na funkciju u DPK, a da o tome nije obavestio Veseljija.

Kako su u prvi mah preneli prištinski mediji, Tahiri je ostavku podneo zbog navodnog

nezadovoljstva funkcionisanjem pravosudnog sistema i političkog pritiska koji se vrši na pravosuđe. Potom su mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja, javili da je ministar pravosuđa ostavku na sve funkcije, u vladi i stranci, podneo zato što je bio u društvu Tačija tokom njegove nenajavljene posete jezeru Gazivode, na severu KiM.

Iako je Tahiri, nakon jučerašnjeg razgovra sa šefom DPK, najavio da će se o ostavci konkretnije izjasniti tokom dana, to se nije dogodilo, ali nije prisustvovao ni sednici vlade.

Haradinaj još nije prhvatiio ostavku Tahirija, a Veselji kaže da nijedna odluka u stranci ne može da bude doneta individualno.

Zamenik lidera DPK, koji je želeo da ostane anoniman, kazao je za Kohu da "mnogi članovi predsedništva stranke nisu naviknuti na Veseljija kao lidera i da Tahiri nije jedini koji se tako ponaša".

- Ima ih puno. Razumljivo je da lider stranke to ne može da prihvati... Potezi poput onoga na Gazivodama ne mogu da se dogode a da stranka o tome prethodno ne bude obaveštena. Isto važi i za ostavku (Tahirija) - kazao je neimenovani potpredsednik DPK.

Veselji je sinoć za Kljan Kosova izjavio da ministar Tahiri ostaje na stranačkoj funkciji, odnosno da stranka neće prihvatiti njegovu ostavku.

List Epoka navodi da ni Haradinaj nije prihvatio Tahirijevu ostavku.

I Veselji i Haradinaj kažu da je Tahiri najbolji ministar u vladi.

Ipak, navodi list, Haradinaj je potvrdio da se očekuju promene ministara iz redova DPK. 

Pozivajući se na izvore unutar DPK, Epoka piše da se očekuje da Šaćir Totaj i Nezir Cocaj dobiju ministarske funkcije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online