Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.09.2018.
15:53
Vestionline, b92.net A

Janković o Vučiću i Kosovu

Saša Janković ne vidi problem u tome što teroristi naoružani dugim cevima zastrašuju i šikaniraju Srbe na severu Kosova i Metohije.

M. Karović
Saša Janković

To je izjavio potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić i dodao da Jankoviću smeta to što Srbija pokazuje odlučnost da svoj narod zaštiti.

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković ocenio je da izjave predsednika Vučića u vezi sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji pokazuju da "neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt". 

"Šizofrena i psihotična mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću, koju iskazuju pojedinci iz opozicije pokazatelj je potpunog bankrotstva njihovih politika, a prezir koji iskazuju prema sopstvenom narodu je veći i snažniji od mržnje albanskih ekstremista", istakao je Đurić. 

Prema njegovim rečima, da se Janković išta pita, Srbija ne bi ni imala vojsku, ni samostalnost, a verovatno ne bi ni bila država. 

On je dodao da politika predsednika Vučića je u svemu i dosledno politika mira, a napadajući takvu politiku Janković postaje taj koji priziva ratove i sukobe, "i to ratove i sukobe iz kojih Srbija treba da izađe poražena, jer što je veći poraz Srbije to je veća njegova radost i pobeda". 

Đurić je, povodom Jankovićevih poziva da se dogovor o Kosovu i Metohiji pravi "sa demokratskim i građanskim strukturama u Prištini", dodao da mora da ga obavesti da takve strukture ne postoje, "ali njegovo neznanje je razumljivo jer godinama nije prošao ni blizu naše južne pokrajine". 
 

pixabay.com

"Pokazna vežba prištinske demokratije je juče održana na Gazivodama, i zato pozivam cirkuzanta Jankovića da Tačija i njegove demokrate sledeći put sačeka na severu Kosova i Metohije cvećem i konfetama, jer to je zapravo politika koju nam on preporučuje", napominje se u saopštenju. 

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka (GB) 381 Saša Janković ocenio je ranije da izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji pokazuju da neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt. 
 

EPA/ Vassil Donev

"Vučićeva politika jeste karikatura prave državne politike, ali mi stvarno klizimo ka novoj tragediji Srbije. Iza musolinijevske teatralnosti i farse, krije se ozbiljna opasnost da Vučić na kraju prigrli ratnu opciju kao svoj poslednji izlaz", naveo je u pisanoj izjavi Janković. 

On je dodao da je stavljanje snaga bezbednosti i vojske Srbije u najviši stepen pripravnosti deo "lošeg scenarija" i provokacije sa kosovske strane ne mogu ih opravdati. 

- Dizanje vojske na noge deluje posebno uznemirujuće ako se ima u vidu Vučićeva izjava da će mir braniti 'gotovo' po svaku cenu, što praktično znači da se Srbija pod njegovim vođstvom odriče politike mira. Realni, nesumnjivo teški problemi Srba na Kosovu ne mogu se rešiti oružjem, i ta lekcija iz poslednjeg rata nije bitna Vučićevom režimu - ocenio je Janković. 

Kako se napominje u saopštenju, samo demokratski i građanski nastrojene vladajuće strukture u Beogradu i Prištini mogu trajno rešiti konflikt, na korist i albanskog i srpskog naroda. 

- Vučić i u ovoj situaciji pokazuje da nije dorastao, da nije sposoban za vođenje države, odnosno da je vodi na naopak način. Nakon šest godina njegove vladavine stanje je sa Kosovom svakim danom samo gore, pa smo dovedeni tamo gde Vučićeva politika jedino i može da dovede - na ivicu sukoba sa nesagledivim posledicama - zaključuje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online