Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.09.2018.
16:03
Vestionline, Tanjug A

"Gadi mi se Savez za Srbiju i ko vas predstavlja"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković oštro je reagovala na Fejsbuk status predsednika udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željka Veselinovića, u sklopu "Saveza za Srbiju", a u kojem je izvređao premijerku Srbije Anu Brnabić.

Tanjug
Maja Gojković osudila vređanje premijerke Ane Brnabić

Veselinović je u kontekstu rijaliti programa, između ostalog, na fejsbuku napisao da je Brnabić "fikus premijer lezbejka", te da joj želi da je "Mitrović zatvori u Zadruzi u četiri zida bez ključa sa jednim obdarenim Afroamerikancem tek puštenim iz zatvora i da taj šou narod gleda, pa da vidi da li bi posle toga branila najgori ovozemaljski šljam".

- Njihov predsednik Željko Veselinović je najgori ovozemaljski šljam. Ja to kažem kao žena koja se 28 godina bavi politikom. Ovako nešto se nikada nije desilo u višestranačkom sistemu - rekla je Gojković i dodala da preko toga ne može da se pređe.

Kako je zaključila, "to je ta divna i fina Srbija koju oni žele da uvedu mimo volje građana na vlast".

Gojković je navela da je demokratama trebalo četiri dana da osude takvu izjavu, i to zbog rasprave koja je pokrenuta u parlamentu i optužila poslanike opozicione DS da žele da prebace raspravu na drugu temu kako se ne bi govorilo o tome ko predvodi građansku Srbiju.


- Je l'' znate da je on u Skupštini grada Beograda? Je l'' to ja treba da vam kažem iz Novog Sada? On je na listi Dragana Ðilasa. Čovek koji govori ovakve stvari. Pre nekoliko meseci je vređao Rome. Znali ste to i pristali ste da vam on bude predsednik. Užas. Je l'' to nije fašizam, jeste li ponosni što vam je Željko Veselinović lider? - pitala je Gojković.


Upitala je i poslanice DS da li im se gadi da sede sa Veselinovićem i da li je možda Gordana Čomić (DS) osudila izjavu i kao potpredsednica parlamenta ponudila ostavku.

- Je l'' neko rekao da neće da bude u tom Savezu za Srbiju, neću da (Veselinović) predstavlja Beograđane? Pričaćemo i o penzijama, ali zašto se stidite vašeg lidera? Gadi mi se ovo što čitam, gadi mi se taj vaš Savez za Srbiju i osoba koja vam je predsedavajuća - rekla je Gojković koja je prethodno pročitala šta je Veselinović napisao na Fejsbuku.

Navodeći da je Veselinović odbornik u Beogradu, Gojković je konstatovala da su nju vaspitavali da u prestonici žive obrazovani i fini ljudi i da je strašno ko danas predstavlja Beograđane.

Obratila se i nekadašnjoj poslanici SPS Dijani Vukomanović koja je sada u Narodnoj stranci Vuka Jeremića: "Svaka čast koleginice, svak čast, eto Savez za Srbiju je danas završio karijeru među ženama Srbije"

Poslanica DS Alksandra Jerkov konstatovala je da se u parlamentu pričao o svemu, i kako se ko obukao, i šta je ko tvitovao, gde je letovao, da bi se, kako kaže, izbegla suština, da je penzionerima oduzeto ono što su zaradili i da vlast nema nameru da im te pare vrati.

- Te pare su potrošene na fontanu, jarbole i novogodišnju rasvetu i niko nema nameru da im te pare vrati. To je sustina, Arsiću, i molim vas da skrenete pažnju da o tome danas treba da razgovaramo - obratila se Jerkov predsedavajućem Veroljubu Arsiću.

Njena stranačka koleginica Maja Videnović ocenila je da se skupština zloupotrebljava i da je pretvorena u farsu zbog, kako kaže, projekta SNS.

Na argumente Balše Božovića niste imali odgovor nego ste procenjivali kako se obukao, a na argumente Aleksandre Jerkov ste odgovarali lažnim biografijama na vikipediji, a SNS nema nameru da vrati ono što je otela, dodala je Videnović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online