Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.09.2018.
15:15
Tanjug, Vestionline A

"Kakve veze Izetbegović ima sa Kosovom?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Tjenđinu da je, kada neko govori o naoružanju drugih zemalja to mešanje u unutrašnje stvari nezavisnih i suverenih država i da zato, kako je rekao, ne zna zašto je to uradio predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Tanjug/STF
Aleksandar Vučić: Srbija nikada nikome nije pretila 

Komentarišući izjavu Izetbegovića o Kosovu i Metohiji, kao i naoružanju koje Srbija kupuje, Vučić je zapitao kakve veze lider SDA ima sa tim.

Poručio je Izetbegoviću da ne treba Srbiju i neke druge u regionu da koristi za dobijanje političkih poena u predizborne svrhe.

- Može li neko da mi kaže kakve on veze ima sa KiM. Kada govorite o naroužavanju suverenih zemalja vi se direktno mešate u unutrašnje stavri nezavisnih i suverenih država. Ne razumem zašto to Izetbegović radi. Srbija nikome nije pretnja i nikada nikome nije zapretila nikada. Nijednom svojom izjavom nisam učinio ništa loše i želimo najbolje odnose sa Bošnjacima - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Ne želi, rekao je, da im Srbija bude predmet u izbornoj kampanji. 

- Ostalo im je 15 dana do izbora i sada ko će da dobije neke poene ako izgovori nešto loše o meni, Srbiji, ili ne znam kome u okruženju - naveo je predsednik Srbije.

Poručio je da od njega neće čuti težu reč, ne zato što je uplašen i ne zato što ne bi mogao da dobije lake političke poene na unutrašnjoj sceni, već, kako ističe, što mora da razume poziciju Srbije, da mi i hoćemo i želimo, ali imamo obavezu da se ponašamo najodgovornije.

- Mi ne smemo da budemo razlog za bilo kakav, čak i verbalni sukob. Zato nisam ništa rekao. Zato sam pitao kakve veze on ima sa KiM; zašto se meša u direktne unutrašnje stvari jedne zemlje. Ja kada govorim o BiH, ne govorim o jedinstvenoj ili ovakvoj ili onakvoj, već o Dejtonskoj, poštovanju njenog teritorijalnog integriteta, kao i poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srpske u skladu sa Dejtonom, u okvirima i granicama BiH - naglasio je on.

Istakao je i da je vrlo precizna politika Srbije usklađena sa ustavno pravnim aktima BiH i međunarodno pravnim sporazumom kakav je Dejtonski.

- Ono što neki drugi govore o Sandžaku, o Kosovu, o mnogim drugim stvarima govore suprotno Ustavu Srbije, međuanrodnom pravnom poretku. Nije moje da im objašnjavam bilo šta o tome, već samo da ukažem našoj javnosti na tu činjenicu - kazao je predsednik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online