Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.09.2018.
02:00
N1, Vestionline A

Telekom Srbija nije odgovorio na ključna pitanja

U reakciji na tekst N1, koji je u vezi sa planiranim akvizicijama kablovskih operatera od strane Telekoma Srbija, ta kompanija u većinskom državnom vlasništvu nije dala odgovor ni na jedno od suštinskih pitanja koja otvaraju saznanja N1.

A. Čukić
Telekom Srbija

U skladu sa izjavom generalnog direktora Telekoma Srbija, Predraga Ćulibrka, da su pregovori o akviziciji "otvoreni" i da Telekom Srbija, kao kompanija koja transparentno posluje, "neće ništa skrivati od javnosti", N1 poziva tu javnu kompaniju da otvoreno i jasno saopšti sa kojim kablovskim operaterima pregovara, da li će akvizicije biti obavljene po tržišnim uslovima, da li je tačno da sa jednim od operatera pregovara o ceni od blizu 200 miliona evra i koji je to operater?

N1 poziva Telekom Srbija da javno saopšti kakve su namere te kompanije u vezi sa televizijskim kanalima koji su u sadašnjoj ponudi operatera sa kojima pregovara, a koji mogu biti subjekt akvizicije.

Za televiziju N1 i njene gledaoce važno je pitanje da li će, ukoliko Telekom Srbija kupi operatere koji u ponudi imaju N1, televizija N1 ostati u ponudi ili će doživeti sudbinu Srpske Naučne Televizije koja je uklonjena iz ponude Telekoma Srbija.

Telekom: Pod kojim se uslovima, osim tržišnim obavlja akvizicija

Telekom Srbija reagovao je na tekst N1 u vezi sa planiranim akvizicijama kablovskih operatera od strane Telekoma Srbija, odgovarajući pitanjem.

"Pod kojim to drugim uslovima osim po tržišnim može da se obavi akvizicija na ovakvo konkurentnom tržištu, kao što je tržište telekomunikacija u Srbiji. Nama to nije poznato, jer uvek tržišno poslujemo", stoji u odgovoru Telekoma.

Ta kompanija navodi i da "nije odgovorila na pitanja televizije N1, jer joj N1 nije postavio nijedno pitanje", već je Telekom bio "prinuđen da reaguje na netačne informacije koje je plasirala N1, pozivajući se na nezvanične izvore".

"S obzirom na to da se televizija N1 poziva na nezvanične informacije o ceni kablovskih operatora, kojima se na neozbiljan način spekuliše i obmanjuje javnost, zamolili bismo kako televiziju N1, tako i ostale medije kojima je ova tema interesantna, da istraže na koji način je televizija N1 došla do zaključka da korisnik dominantnog operatora na tržištu distribucije televizijskog sadržaja, u ovom slučaju SBB- a, inače vlasnika televizije N1, vredi i do sedam puta više od korisnika ostalih operatora. S obzirom na to da je u toku proces prodaje SBB, televiziji N1 neće biti teško da utvrdi po kojoj ceni se prodaju, odnosno na koliko procenjuju vrednost svog korisnika, imajući u vidu da to mogu da pitaju svog vlasnika", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je nepristojno da televizija koja je u vlasništvu najvećeg konkurenta pita za detalje poslovnih planova.

"Kao kompanija koja teži da postane lider u regionu na tržištu telekomunikacija, Telekom Srbija poštuje strah konkurencije od gubitka korisnika, ali ne razume zašto u ovom slučaju očigledno nelojalna konkurencija ima potrebu da spekuliše nezvaničnim saznanjima i neproverenim informacijama i na taj način obmanjuje javnost", dodaje se.

Kompanija Telekom navela je i da više neće komentarisati "netačne i zlonamerne navode".

U saopštenju konkurenciji poručuju da je u duhu dobre poslovne prakse najbolje da se snage odmere na tržištu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online