Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.09.2018.
11:54
J. L. Petković - Vesti A

Raseljeni sa KiM - na "dnevnom redu nije izdaja Kosova", podržavamo SPC, SANU i Maticu Srpsku

Savez udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije sa kancelarijama u Beogradu i Podgorici ističe da su dobili uveravanja iz vrha srpske države da "nikakvo priznavanje lažne države Kosovo nije na "dnevnom redu", već da Beograd priprema predlog "više od autonomije, manje od nezavisnosti".

youtube.com/Miloš Serbia
 

- Snažno podržavamo stav Srpske pravoslavne crkve da ne dolazi u obzir bilo kakva podela južne srpske pokrajine i da ona mora celovita ostati u sastavu države Srbije, uprkos sadašnjem stanju faktičke okupacije - kaže Milenko Miško Jovanović, predsednik Saveza udruženja raseljenih sa KiM.

On tvrdi da je dobio uveravanja iz vrha srpske države da nikakvo priznavanje lažne države Kosovo nije na "dnevnom redu" i da te "smišljene dezinformacije lansiraju oni koji su izdali Srbiju 5. oktobra 2000. i za veliki novac prodali Slobodana Miloševića srpskim dželatima u Hagu".

- Predlog koji priprema zvanični Beograd jeste "više od autonomije, manje od nezavisnosti" za kosmetske Albance, ali nikakve izdaje, ni pomena nikakvog priznanja tu nema, i zato neće biti srećni ni Albanci ni njihovi mentori. Stav identičan SPC, koji je preovladao tokom unutrašnjeg dijaloga o budućnosti Kosova i Metohije, imaju i Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU), Matica srpska i vodeći srpski intelektualaci, što nas veoma ohrabruje, a sigurni smo da državno rukovodstvo neće doneti nikakavu odluku o budućnosti Kosmeta bez saglasnosti najvažnijih institucija našeg društva, i bez odluke naroda - istakao je Jovanović. 

Vučić će doneti odluku u intersu države i opstanka 

- Uprkos snažnom i neprimerenom pritisku zapadnih cenatara moći koji se vrši na srpsko rukovodstvo da digne ruke od Kosmeta, ostajemo u uverenju da će predsednik Aleksandar Vučić uz podršku Srpske pravoslavne crkve, SANU, Matice srpske i naroda doneti najbolju odluku u interesu države i opstanka Srba u najvažnijem delu Srbije.

Zbog budućnosti naše dece i budućnosti Srbije, u Srbiji moraju ostati i Đakovica, i Dečani, i Orahovac, i Prizren i Priština, a trenutna okupacija će proći mnogo pre nego neke druge koje su nas snalazile u prošlosti, nakon kojih je naš narod opstajao i neretko postajao još jači i odlučniji da brani suštinu Srbije, njenu kolevku i njenu najveću vrednost i istinu - istakao je Jovanović.

Kako je naveo, zalaže se za "trajan opstanak institucija Srbije na Kosmetu i povratak onih službi srpskog sistema koje su se povukle u centralnu Srbiju nakon 1999, što je preduslov za povratak 250.000 prognanih Srba iz tog dela Srbije, a sve u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN".

Prema njegovim rečima, "neozbiljno je rešavati bilo koja druga značajnija pitanja u vezi sa Kosmetom bez povratka i reintegracije nasilno proteranih o kojima se ćuti iz neobjašnjivih razloga".

On je "odao priznanje srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću na angažmanu koji rezultira sve većim brojem odluka država koje su priznale "Kosovo *" da ponište odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti te srpske pokrajine".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online