Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.09.2018.
17:00
Vestionline, Tanjug A

Vučić o Kosovu: "Hoću da Srbija pobedi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti veoma teško da se dođe do sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali da mu je veoma važno da ostane zapisano šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali, kao bezbroj puta do sada.

Tanjug
Predsednik Srbije: Aleksandar Vučić

- Sasvim je jasno da smo veoma daleko od bilo kakvog sporazuma i da će ga teško biti. Ali, strašno je važno šta sam govorio i šta ću govoriti, jer će to ući u istoriju, jer će se znati šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali kao bezbroj puta do sada. Važno je da ostane za istoriju zabeleženo - podvukao je on. 

Vučić je, nakon obilaska radova na južnom kraku Koridora 10, deonice Gornje Polje-Caričina Dolina, upitan za kritičare koji i u emisiji BBC-a govore protiv promene granica i prete sukobima.

- Svi oni smatraju da je Kosovo celo nezavisno. Ne misle oni da su to granice Srbije, već smatraju da se radi o granicama nezavisne države Kosovo. Smatraju i žele da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i da bi bio zločin da Srbija nešto dobije - objasnio je on. 

Vučić je naglasio da oni neće reći, kao ni pojedina sveštena lica, koje su to granice Kosova: 

- Možete da uzmete čekić i lupate do mile volje, da ih budite do zore, da mučite - ne bi rekli da je Kosovo Srbija ni za živu glavu. Oni kažu Kosovo je celovito i nezavisno - rekao je on i dodao da su za njih neprijatelji svi koji bi, kao i on, da sačuvaju nešto za Srbiju. 

Njega je, kaže, baš briga šta pričaju, a opoziciji i kritičarima je poručio da treba da pročitaju Briselski sporazum, koji se sastoji samo od jedne strane. 

- Kada već o tome pričaju, u Briselskom sporazumu smo izbegli podršku ulasku Kosova u UN, a izbegli smo i podvalu da regionalna policija za Sever bude sačinjena na osnovu ''komunističkog okruga'', zbog čega bi Albanci imali 70 odsto policajca, a mi samo 30, a danas imamo 98 odsto policajaca na severu - objasnio je on. 

Upitan da li će se, ako se ne postigne rešenje u dijalogu, Srbija vratiti u 90-te, Vučić je kazao da se nećemo vratiti u 90-te, iako bi neki da nas vrate u mnogo strašniju eru kriminala, kakve su bile 2000-te. 

- Mi nećemo da se vratimo ni u 90-te ni u 2000-te - uveren je on. 

Istakao je da želi da Srbija ima najveći rast u Evropi, a premijerku Anu Brnabić je, kaže, pozvao i rekao joj da pusti to šta priča MMF i da iduće godine moramo da jurimo rast od 4,5 i 5 odsto. 

- Moramo da budemo prvi u stopi rasta, razvijamo ekonomiju, sačuvamo mir. Što neki ne razumeju koliko je to važno da budemo racionalni i odgovorni šta da radimo. Pokušao sam i govorio teške stavri koje ljudi u Srbiji ne vole da čuju, zbog čega ćemo verovatno izgubiti izbore u Mađanapeku večeraš, od stručnjaka koji formiraju svoj savez valjda da bi ali snagu svojim biračima tamo - ukazao je on. 

Vučić je istakao da nisu problem porazi na izborima, već ako se ne uradi nešto za Sbriju i ona izgubi. 

- Hoću da Srbija pobedi, važno je šta će gradani Srbije imati u budućnosti - rekao je on dodajući da je to pitanje i posao za njega. 

Na kraju je ukazao eto prilike opozicije da pobedi u Majdanpeku, još par sati, da ostavre veličanstvenu pobedu. 

- Ja ću svakako narodu uvek govoriti istinu i to je suština mog posla - zaključio je on. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online