Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.08.2018.
23:45
Vestionline, Tanjug A

Evropski pregovori uslov da Srbi na Kosovu ne izgube sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Alpbahu da svi oni političari u zemlji koji misle da će doneti bolja rešenja za Srbiju tako što će je ostaviti bez napretka u evropskim pregovorima, treba da znaju da će tako izgubiti sve, da će Srbi na Kosovu ostati bez ičega a Srbija bez dobre pespektive kakvu ima danas.

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Svi ti koji misle da će doneti bolja rešenja Srbiji tako što će Srbiju da ostave bez napretka u evropskim pregovorima - niko neće reći odmah ćete biti izolovani, ali polako ali sigurno će investitori prestati da dolaze i imaćemo manji rast u budućnosti ukoliko ne budemo rešavali svoje probleme.Ti ljudi moraju da preuzmu odgovornost na sebe - poručio je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima.

- Ako ćete da kažete Srbima: ''Ne damo ništa'', onda prvo recite Srbima da neće da dobiju ništa u budućnosti i da ono što danas mogu da dobiju - da će u budućnosti da izgube. Ja sam to rekao svim crkvenim velikodostojnicima i svima drugima - dodao je on.

Vučić kaže da je godinama radio na ovome, borio se za to da nešto više od onoga što smo imali,

rekao bih i čak značajno više, možemo da budemo u prilici da dobijemo.

- Vi kažete - nećemo, to nije dovoljno, dobićemo mnogo više. Ja kažem izgubićete sve. Izgubićete takvim ponašanjem sve. Govorim o političarima, sad više nije pitanje stava crkve. Nemojte da se vadite na crkvu, nego recite. A ja vam kažem izgubićete sve. I Srbi neće dobiti ništa na Kosovu - upozorava on.

Dodaje da će Srbija da izgubi godine i godine, još mnogo mladih generacija, njihovu budućnost, budućnost svoje dece. 

- Ali ako tako bude, nema problema, ja ću prihvatiti volju naroda.Možda će mi lično biti i lakše, a to što je to loše za budućnost naše zemlje - onda neka ti drugi objašnjavaju kada se budu suočili sa činjenicama za dve-tri godine, zašto su se tako ponašali i zašto im je vlast i lični novac u njihovim džepovima bio ispred istine i zašto im je licemerje bilo glavna vodilja u političkom delovanju, a ne dobrobit sopstvenog naroda - ističe on.

On će se, kako kaže, boriti za interese našeg naroda.

- Ne želim da Srbi na KiM ostanu bez ičega - zaključio je Vučić..

- Ukoliko, kako su ih do juče vodili i kako bi i sutra da ih vode, ne samo da ćemo tu da ostanemo bez ičega nego Srbija neće imati onako dobru i izvanrednu perspektivu kakvu ima danas - zaključio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online