Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.08.2018.
15:39
Vestionline A

Formiran Građanski blok 381: Osloboditi Srbiju od despotske vlasti

U Beogradu je formiran "Građanski blok 381", čiji je predsednik Saša Janković, potpisivanjem dogovora njegovog Pokreta slobodnih građana (PSG) sa nekoliko političkih organizacija. Dogovor o saradnji potpisali su Pokret slobodnih građana (PSG), Zelena ekološka partija - Zeleni, Mađarski pokret, Ssumadijska regija i Koalicija "Tolerancija".

Tanjug
Potpisivanje sporazuma opozicionih političkih organizacija

Na pitanje novinara kakav odnos taj blok ima sa Savezom za Srbiju i da li su oni sada druga opoziciona kolona, Janković je rekao da imaju različite vizije kako Srbija treba da izgleda, ali da je saradnja moguća. 

Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija - Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija (Vlaška narodna stranka, Vojvođanski pokret, Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca) formiraće GRAĐANSKI BLOK 381 kao izraz političke volje da zajedno deluju u oslobađanju Srbije od aktuelne despotske vlasti i sprovode program sveobuhvatne modernizacije zemlje.

Programska platforma Građanskog bloka 381 je dokument pod nazivom Dogovor 381.

Dogovor 381 kao glavne ciljeve ističe:

- Čovek u centru pažnje države i društva

- Sloboda i pravda kroz sistem demokratskih institucija

- Srbija na zapadu kao odgovor na dvovekovna kolebanja i traženja pravca

- Društvo jednakih šansi, sa tržišnom ekonomijom i snažnom socijalnom politikom

- Ekološka država i drušvo tolerancije i napretka, privlačno za generacije digitalnog doba

Dogovor 381 predlaže i osnovno rešenje za uspostavljanje uslova za fer i slobodne izbore u Srbiji - promene izbornog zakonodavstva u skladu sa najboljim praksama drugih zemalja, kojima se u predizbornom periodu uspostavlja zajednička kontrola opozicije i vlasti nad organima državne uprave koje vlast najviše zloupotrebljava radi uticaja na ishod izbora.

Demokratski blok 381 osnovale su političke organizacije koje do sada nisu imale političku moć odluke u Srbiji. Demokratski blok 381 otvoren je za organizacije, lokalne građanske inicijative, grupe i pojedince koji dele ovakvu viziju političke borbe da se priključe GRAĐANSKOM BLOKU 381 i uključe u zajednički rad, koji podrazumeva ravnopravnost i isključuje bilo čije nametanje.

Demokratski blok 381 otvoren je za saradnju sa drugim demokratskim opozicionim snagama radi smene autokratskog režima, bez odstupanja od svojih vrednosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online