Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.08.2018.
19:38 >> 20:39h
Đ. Barović - Vesti A

Nastavlja se drama u Valjevu: Bradić probio i drugu ruku!

Drama ratnih vojnih veterana invalida iz Valjeva nastavljena je pre petnaestak minuta tako što je generalni Ljubomir Bradić, sekretar udruženja boraca "Gvozdeni puk" i predsednik valjevskog udruženja boraca ratova od 1990, sebi probio ekserom i desnu ruku.

Lična arhiva
Ljubomir Bradić

Bradić je velikim ekserom probio desnu šaku, a zatim je nakačio drvenu tablu na kojoj piše: "Vučiću sada znaš da ti borci probijaju ruke zbog lažnih obećanja i bednog života. Ovo je sigurna smrt u vašim rukama, sada ste obavešteni!".

Na ovaj način, faktički je ispuni ranije obećanje da deset ratnih veterana koji već peti dan štrajkuju glađu u prostorijama Udruženja boraca ratova od 1990, neće odustati od zahteva koje su uputili opštinskom rukovdstvu i Vladi Srbije.

- U petak smo, kao znak dobre volje stopirali štrajk na 24 sata jer smo dobili čvrsta uveravanja da će naši zahtevi biti ispunjeni. Ispostavilo se da je bilo kao u onoj narodno "obećanje, ludom radovanje". Pošto od obećanja nije bilo ništa, uradio sam jedino što častan čovek koji nešto obeća može - održao reč - kaže u telefonskom razgovoru za "Vesti", Ljubomir Bradić.

On tvrdi da je odma pozvana valjevska hitna pomoć, ali da se nisu odazvali pozivu zbog čega su njegove kolege morale da pozovu privatno doktora.

-Celu ujdurmu je zakuvao aktuelni gradonačelnik, moj bivši najbolji prijatelj koga su borci i doveli na vlast. Ali, čim je seo u fotelju, zaboravio nas je. Mi nikada nećemo svoje saborce - kaže Bradić.

Na naše pitanje zbog čega je na ovaj način radikalizovan protest ratnih veterana, on objašnjava da su na to bili primorani nakon desetine lažnih obećanja.

- Ni ja ni Gojko Arsenović nismo probili sebi šake zato što smo neki ludaci koji vole da se samopovređuju. Mi smo ljudi od principa koji ovo činimo kako bi zaštitili interese dece poginulih boraca i porodice naših ratnih vojnih invalida. Očigledno u ovakvoj Srbiji jedino na ovaj način možemo da skrenemo pažnju na katastrofalan položaj veterana i ratnih vojnih invalida - navodi Bradić i podseća da su sva tri zahteva posle kojih bi prekinuli štrajk lako ostvarljiva.

- Prvi zahtev je da se enterijej Spomen obeležja borcima proteklih ratova u centru Valjeva. Državni sekretar je obišao ovo Spomen obeležje i uverio kakvo je ruglo: polomljene su klupe, pocepane zastave, ograda iskrivljena na dva mesta, raskliman držač svetla, ukradene tri klupice... Čak je obećao da će doneti novu zastavu za jarbol. Drugi zahtev je da stručnja lekarska komisija utvrdi da li je naš saborac zaista potpuno zdrav kako je to nedavno utvrđeno. Ne tražimo nikakvu protekciju, već da komisija radi po zakonu - kaže Bradić i dodaje da je treći zahtev vezan za puštanje struje dvojici članova Udruženja kojima je isključena već pet godina.

- Jedan živi sa dvoje sedmogodišnje dece a drugi u porodičnoj zajednici koja broji deset članova. Predložili smo da im se struja uključi i oni počnu da je plaćaju, a sva eventualna ranija dugovanja se reše na sudu. Zar smo tražili nešto nerealno ili nešto što je nemoguće ostvariti u roku od par sati - zaključuje Bradić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online