Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.08.2018.
19:56
Vestionline, Sputnjik A

Marija Zaharova u Guči (VIDEO/FOTO)

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova stigla je u Guču, gde joj je priređen srdačan doček. Kada je stigla u srpsku prestonicu trube, Zaharova je rekla da je iznenađena veličinom manifestacije, buduću da ju je dočekao jedan Kolumbijac!

Zaharova je u Guču stigla u društvu ministara Ivice Dačića i Nenada Popovića. Rusku zvaničnicu su dočekali brojni građani, ali, naravno, i trubači. 

Marija Zaharova je, oduševljena muzičkom dobrodošlicom, bila vidno dobro raspoložena. Mahala je građanima i pozdravljala se s muzičarima…

Dok je svirao orkestar Bojana Ristića, nije mogla da odoli da ne zaigra.

Posle srdačnog dočeka u Opštinskoj upravi Guča, ona je obišla i Muzej trube.

Zaharovu su u Muzeju trube upoznali sa istorijatom Sabora. Mogla je da vidi i kako je Guča dobila ime po gukanju golubova koji su zobali pšenicu, ali i da čuje priču o saborskoj lipi pod kojom je 1961. godine nastao Sabor trubača. 

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović rekao je da Guča odavno nije imala čast da ugosti ovakvog gosta kao što je Marija Zaharova. Poželeo je da se lepo provedu u varošici, kroz koju je prošlo dva miliona ljudi.

- Krivac što je Zaharova ovde je Ivica Dačić i zato mu dugujemo povelju za razvoj Sabora - rekao je Jolović.

Dačić je rekao u šali da je Marija došla ovde zbog njega.

- Dovodio sam ovde mnoge poznate ličnosti, ali Marija je ovde megazvezda. Ovo je njen dan, ja sam samo u njenoj pratnji.

Dačić je na pitanje otkud tolika pažnja prema Zaharovoj rekao da je ona svetski poznata.

Zaharovoj prvi prišao Kolumbijac!

Zaharova je rekla da je imala priliku da vidi pravu Srbiju, ne onu iz filma, nego živu sliku.

- Osetila sam da kultura može da ujedinjuje. Vidite koliko je sukoba u svetu, da regionalni sukobi postaju požari. A u osnovi je samo borba za prevlast, ali su pravi okidač često i razlike među ljudima. I vrlo je važno videti kako se dešava nešto suprotno, da kultura ujedinjuje.

Mala varoš u centru Srbije pokazala je da kultura može da ujedinjuje.

To je odličan primer. Iznenađena sam i razmerama Sabora. Prvi čovek čak kog sam videla nije bio Srbin nego Kolumbijac! Prišao je i zahvalio mi - rekla je Marija Zaharova.

Zatim su portparolki ruskog Ministarstva spoljnih poslova uručeni pokloni.

U šetnji varošicom probala je srpske specijalitete, među kojima i svadbarski kupus.

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2018. 20:09
Приветствую Машу. Я хочу, чтобы вы хорошо провели время в Гуке, а в Сербии, где останавливается ваша нога
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online