Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 22.07.2018.
08:34
Vestionline, Tanjug A

Vulin: Kompromis je zaustavljanje širenja "velike Albanije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da očekuje nastavak provokacija s prištinske strane i smatra da je kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine razgraničenje i zaustavljanje širenja "velike Albanije".

N. Đurović
Vulin: Tompson nije kontroverzan, on je vrlo jasan, on je ustaški pevač, čovek koji živi od mržnje prema Srbima

- Očekujem da će Priština nastaviti s provokacijama i pokušajima da se prekine dijalog. Oni znaju da pregovori s Vučićem nisu dobri po njih. Briselski sporazum ne radi za njih, a to teško prihvataju - rekao je Vulin u intervjuu za današnji "Kurir".

Na pitanje šta je za Srbiju prihvatljivo, kompromisno rešenje, Vulin kaže da je njegov stav da nam je potrebno "razgraničenje i zasutavljanje širenja 'velike Albanije'". 


Upitan da li podržava ideju o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani izjasnili o predlogu za rešenje KiM, ministar odbrane kaže da je predsednik Vučić "hrabar čovek, koji se ne krije", te ocenjuje da je "izaći pred naciju sa stavom o kome treba da se izjasni čin političke i lične hrabrosti". 

- Da hoće da se krije, imao bi Skupštinu i Vladu na koje bi mogao da prebaci odgovornost, ali on nije takav. Podržaću ga jer znam da nema nikoga ko bi se kao on borio za položaj Srba i interese Srbije - poručio je Vulin.

Komentarišući to što ni šest meseci posle ubistva Olivera Ivanovića istraga prištanskih vlast nema rezultat, Vulin ocenjuje da 

Prištini, a i mnogim činiocima međunarodne zajednice, odgovara da ne dođu do rešenja. 

- Ovako se uvek lako mogu optužiti Srbi, izvršiti pokušaj smene Srba u KPS sever jer nisu rešili slučaj i puštati laži i poluistine - rekao je ministar. 

Kako je naglasio, nikome kao Srbiji nije stalo da se zločin razreši i krivci kazne. 

- Voleo bih da imamo punu kontrolu koja bi nam omogućila da razrešimo zločin, ali nemamo i zato su naše mogućnosti sužene. Nećemo prestati da tragamo i bez podrške Prištine i međunarodne zajednice - naglasio je Vulin. 

Upitan kako mu se čine "hrvatski ispadi" tokom proslave uspeha njihove fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i činjenice da je na dočeku bio "kontroverzni Tompson", Vulin odgovara kontrapitanjem:

- Po čemu je to Tompson kontroverzan? Nije on kontroverzan, on je vrlo jasan, on je ustaški pevač, čovek koji živi od mržnje prema Srbima i, nažalost, u Hrvatskoj nije jedini. 

Smatra da je proslava hrvatskih fudbalera pokazala da oni, i kada igraju sa Argentinom ili Engleskom, i dalje igraju protiv Srbije i da misle da je svaki njihov uspeh prilika da pokažu koliko mrze Srbe. 

- Zamislite da su naši fudbaleri pevali pesme u kojima se vređaju Hrvati nakon pobede nad Kostarikom, cela Srbija bi ih osudila. U Hrvatskoj, nažalost, napadi na Srbiju se podrazumevaju, pa makar igrali protiv Nigerije. Tužna slika mladih ljudi koji se ne stide francetićevih ustaša i pevaju o koljaču Maksu Luburiću - rekao je ministar. 

Na konstataciju da se mnogo govori o nabavci nove opreme za Vojsku Srbije, da se pominje i S-300, "migovi", helikopteri.. , te na pitanje šta će Srbija dobiti i kada, Vulin kaže da se o tome ne priča u medijima. 

- Znaćete na vreme. Budite sigurni da pažljivo biramo i da smo spremni da branimo Srbiju i Srbe gde god da žive - poručio je Vulin. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.07.2018. 08:41
Не дај Боже да Титови Југо-комунистички политичари и генерали поново бране интересе Срба на Балкану, како су то радили (нису) у задњем Балканском рату. Опет ће цео свет да нас бомбардује.
Nedelja 22.07.2018. 08:45
"...da se o tome ne priča u medijima." Добро је да се Титов пионир сетио да не окачи на велика звона какво наоружање Србија набавља.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online