Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.07.2018.
00:11
Đ. Barović - Vesti A

Vojni konobari Vulinove "sluge"

Radnici Vojne ustanove Dedinje, devetoro konobara, dva kuvara, kao i dvojica šefova sala vojnih restorana Doma Vojske iz centra grada i vojnog restorana zatvorenog tipa u okviru vojne kasarne u Topčideru, mada je zakonom to najstrože zabranjeno, posluživali su, i to bez dinara naknade, na stranačkoj zabavi ministra odbrane Aleksandra Vulina.

A. Čukić
Aleksandar Vulin

- Konobari, kuvari i šefovi sala ova dva vojna restorana dobili su naređenje da se pojave u Domu omladine u Beogradu, kako bi posluživali goste na proslavi desetogodišnjice Pokreta socijalista, čiji je osnivač i predsednik Aleksandar Vulin. To im je naređeno, mada je članom 33, stav 2 Zakona o odbrani jasno navedeno da je zabranjeno korišćenje Vojske Srbije u stranačke, ideološke i političke svrhe. U ovom slučaju zakon je prekršen na najgrublji mogući način - tvrdi Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.

Ovaj sindikat je uputio i otvoreno pismo ministru odbrane u kome mu ukazuje na kršenje zakona, ali i postavljaju pitanje zbog čega ovaj angažman pripadnika oružanih snaga Srbije nigde nije evidentiran, kao i zbog čega angažovani pripadnici VS za taj posao nisu dobili adekvatnu dnevnicu, koja im takođe po zakonu pripada.

- Prema našim saznanjima, ne samo što nisu dobili ni dinar za ono što su radili, već nigde nije ni zabeleženo da su po naređenju pretpostavljenih uopšte angažovani - tvrdi Antić.

U otvorenom pismu, od Vulina se između ostalog traži da se angažovanje pripadnika VU Dedinje dovede u zakonske okvire.

"Ne brukajte se. Ti ljudi ionako rade za više nego skromne plate, tako da im nametanje prekovremenog rada, bez dinara, dođe kao kažnjavanje. A na to, dok je Ustava i zakona ove države - niko nema prava", stoji u otvorenom pismu Vojnog sindikata Srbije ministru odbrane.

Dedinje nije ničija dedovina

"Svaka svetkovina u Srbiji kada se pravi, domaćin koji organizuje veselje, znajući red, trudi se da se svi koji su angažovani budu isplaćeni. Nisu radnici Vojne ustanove Dedinje, koja ima svoj ugled i tradiciju, došli na radnu akciju vaše, kako sami ističete, levičarske stranke, pokreta, što god da je. Oni su radnici koje štite zakoni i Ustav ove zemlje. Niti je Vojna ustanova Dedinje ničija dedovina, već državna institucija koja ima odgovornu ulogu u funkcionisanju sistema odbrane", stoji između ostalog u otvorenom pisu Vojnog sindikata Srbije u kome se ministar i čelnici Pokreta socijalista pozivaju da radnike koji su bili angažovani plate delom "novca od partijskih članarina".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online