Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.07.2018.
00:43
J. L. Petković - Vesti A

"Kuće ljubavi" na putu do škole

Pet motela jedan pored drugog, sa apartmanima u koje se ulazi automobilima, a sobe se iznajmljuju na sat, nalaze se usred srpske opštine Gračanica. Meštani Čaglavice i Lapljeg Sela revoltirani što te "kuće ljubavi" rade na putu koji spaja dva mesta, a kojim deca svakodnevno idu do osnovne škole, srednjoškolskog centra i odeljenjem Poljoprivrednog fakulteta iz Kosovske Mitrovice.

Vesti
Jedan od motela sa garažom

Biznis sa motelima toliko dobro "ide", da se na istom potezu grade još dva.

To je sada "dolina bordela", poručuju Srbi iz tog kraja koji su se i ranije obraćali "Vestima", ističući da će uskoro na deonici biti 300 apartmana gde, sa željom da budu diskretni, vozači često ubrzaju da bi neopaženo ušli.

- Bez obzira na reklamu, svi znaju čemu ti moteli služe. To je čist nemoral. Deca koja idu u školu, svakog dana dva puta prolaze pored "ljubavnih kućica".

Čak i neki Albanci koji su u blizini bordela započeli da zidaju kuće, zastali su, jer ne žele da im deca svakog momenta gledaju nemoral!

Prava katastrofa za sve ljude koji žive u blizini bordela. Svima je sve jasno, jedino nije koji je interes srpske opštine Gračanica, kojom upravljaju Srbi (Srpska lista), da u srcu opštine daju dozvole da se napravi "dolina bordela" - kaže naš sagovornik, ističući da su "prethodne vlasti opštine donele odluku o promeni poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i izdali građevinske dozvole".

U opštini Gračanica kažu da se moteli nalaze u poslovnoj zoni definisanoj razvojnim planom za period od 2014. do 2029, da ih odeljenje inspekcije redovno obilazi, kao i da svaki od njih poseduje sve dozvole. Dodaju da će inspekcija nastaviti sa redovnom kontrolom objekata i da će uredno odgovoriti na svaki pismeni zahtev građana:

- Za svaku sumnju o nelegalnim aktivnostima u navedenim objektima, građani se mogu obratiti policiji i ostalim nadležnim organima.

Gradnja ovih motela je počela 2011, a ranije se prema registarskim tablicama moglo primetiti da su najčešći gosti tih motela Albanci i stranci koji rade na Kosovu. Meštani su primetili da gosti često ovde dolaze u vreme pauze za ručak, ali i u večernjim satima. Boravak se naplaćuje 10 evra po satu, u apartman se ulazi autom, odnosno pravo sa puta u zatvorenu garažu, a iz nje u sobu.

Nemoćni profesori

Živorad Lazić, profesor u ekonomskoj školi kaže da su i nastavnici ogorčeni.
- Mi ne obraćamo pažnju, ali deca se smeju, ismejavaju, često nam i postavljaju pitanja za gradnju tih objekata, na koja ne mogu da dobijem nikakav odgovor. Mi kao nastavnici smo nemoćni pred činjenicom da im je neko izdao građevinske dozvole - kaže Lazić.






 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online