Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.07.2018.
13:22
Vestionline, Tanjug A

"Najbolji odnosi Srbije i Nemačke u istoriji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Aksel Ditman konstatovali su danas da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje.

Tanjug
Aksel Ditman i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu, koga je primio u oproštajnu posetu, zahvalio na dobroj saradnji i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Nemačke.

Dvojica sagovornika su konstatovali da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje, što pokazuju i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, ostavrene tokom diplomatskog mandata ambasadora Ditmana.

Predsednik Vučić je istakao da je ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da veruje da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika i izrazio nadu da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.
 

Ambasador Ditman je rekao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada. 

On je istakao da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Abgela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Vučić je naglasio opredeljenje Srbije, da zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

Predsednik Srbije je ambasadoru Ditmanu poželeo mnogo uspeha na novoj, odgovornoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, navedeno je u saopštenju.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.07.2018. 14:33
Аријевцима није пошло за руком да уз помоћ Кроата и "Илира" отерају Србе са Балкана, па им не остаје друго него да гаје добре односе са Србијом (до следеће прилике). А Вучић ништа не капира и поклања српске Фабрике Швабама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online