Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.06.2018.
13:13
Vestionline A

"Otadžbina": Odgovor na medijsku hajku na narodnog poslanika Slavišu Ristića

Neviđena medijska hajka režimskih medija i čelnika SNS na Narodnog poslanika Slavišu Ristića i predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" ima za cilj da se velikom larmom i galamom prekrije sadržaj pisma Srba sa Kosova i Metohije upućenog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i izbegne diskusija o navodima iz tog pisma, saopšteno je iz tog pokreta.

V. Sekulić
Narodni poslanik Slaviša Ristić

"Kampanja je očigledno orkestrirana iz jednog centra, odnosno lično instruirana i projektovana od strane predsednika Srbije. Izjave da Slaviša Ristić, navodno, preti ubistvom predsedniku Srbije ukoliko ovaj potpiše tzv. "sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom" su gola laž. U pismu jasno stoji - upravo suprotno - da u slučaju ako ne potpiše mirovni sporazum Vučiću preti opasnost od onih koji su ga doveli na vlast, a kojima je on zauzvrat obećao predaju Kosova i Metohije. 

Ali, šta je toliko uzbudilo Aleksandra Vučića? Istina! Jer pismo ogoljuje njegovu politiku predaje Kosova i Metohije i stvaranja Velike Albanije. U pismu se jasno kaže da po potpisivanju mirovnog sporazuma Beograda i Prištine Kosovo odlazi u NATO pakt, što bi, pored svih drugih negativnih regionalnih posledica, predstavljalo ozbiljnu prepreku njegovom povratku u okvire države Srbije.

Za početak, Kosovo bi postalo deo ove NATO alijanse, a ubrzo posle toga bi na red došao i ostatak Srbije. Predsednik to vrlo dobro zna, ali ga ipak to ne sprečava da sledi politiku i kurs Mila Đukanovića.

Pismo razobličuje i očitu prevaru srpskih vlasti koje rusofilskim glasačima sprovode politiku Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića. Sigurni smo je da je i ruska strana svesna ovakvih namera aktuelne vlasti pošto je pre dva dana na sastanku zamenika generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka i Dragana Markovića Palme ruski zvaničnik izjavio da bi eventualni "pravno-obavezujući sporazum" Beograda i Prištine umnogome podsećao na minhensku kapitulaciju Čehoslovačke.

Pismo je još juče objavljeno u ruskim medijima i dobar deo ruske javnosti je šokiran bezobzirnim napadima predsednika Srbije na Narodnog poslanika Slavišu Ristića.

Ovakva hajka na Slavišu Ristića od stane aktuelne vlasti u velikoj meri podseća na onu koja je vođena protiv Olivera Ivanovića. Oliveru Ivanoviću su prvo zapalili kola. Potom su mu upali u stan i napali porodicu - i na kraju ga likvidirali. Što se Ristića tiče, protiv njega se, za sada, vodi besomučna kampanja i bačene su mu bombe na kuću, koja je takođe izrešetana mitraljeskim rafalima. Treba li da nagađamo šta je sledeće?

Predsednik Srbije je šef svih obaveštajnih službi. Posle ubistva Olivera Ivanovića obećao je građanima Srbije da će u roku od 15 dana da otkrije njegovog ubicu. Od tada je već prošlo više od pola godine, ubice nisu pronađene, a istraga nije odmakla dalje od početka.

Pitamo se da li Predsednik, njegove službe i njegovi koalicioni partneri iz Prištine nisu u stanju da otkriju krivce - ili ne žele da ih pronađu? Pri čemu se ne zna šta je od toga gora i po Srbe na Kosovu i Metohiji nepovoljnija varijanta", navode iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online