Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.06.2018.
13:16
Vestionline A

PSG pred Predsedništvom: Ko je ubio Olivera Ivanovića?

Predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) okupili su se danas ispred Predstavništva, povodom pet meseci od ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu i Metohiji, kako bi, kažu, postavili pitanje državi i njenim organima ko je ubio srpskog političara.

Tanjug
Članovi Pokreta slobodnih građana ispred Predsedništva Srbije

Vučić "upadljivo ćuti"

Skupu je prisustvovao i lider PSG Saša Janković, koji nije želeo da daje izjavu, a na svako pitanje novinara "odgovarao" je pitanjem: "Ko je ubio Olivera Ivanovića?". 

Novinarima se obratio Pavle Grbović, odbornik PSG u Skupštini Beograda, koji je istakao da su se predstavnici Pokreta okupili kako bi postavili pitanja - dokle se stiglo sa istragom, da li naši državni organi učestvuju u njoj i da li rezultata nema zato što su "nesposobni" da to učine ili zato što to ne žele da učine. 

Grbović je rekao da je "upadljivo ćutanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta obećao da će ubice Ivanovića biti otkrivene. Podsetio je da je na dan njegovog ubistva 16. januara predsednik prvi put obećao da će srpski organi pronađi ubicu ili ubice i da je kazao da će Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovesti istragu.

- Upadljivo je ćutanje o toj temi za nekoga ko se naciji obraća dva puta dnevno, ko ima mišljenje uvek i o svemu i na svakom mestu. Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću i svim državnim organima dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li je naši državni organi učestvuju u istrazi i da li rezultata nema zato što su nesposobni ili zato što to ne žele da učine.

Tanjug
 

Grbović je ocenio da se posle Ivanovićevog ubistva dogodio "kopernikanski obrt", odnosno da je Ivanović prestao da bude "najveći izdajnik koji hoda zemljom". Govoreći o Ivanoviću, on je rekao da je to bio čovek koji je u politici uvek plivao uzvodno i koji se zalagao za politiku mira, blagostanja i pomirenja svih koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

Dodao je i da je Ivanović uspešno odolevao svim pritiscima, kada je bio hapšen, kada su paljeni njegov automobil i  automobili njegovih saradnika i kada je "dobijao uvrede od svoje države".

- Nije podlegao ni jednom pritsku, ali je na kraju podlegao ranama od pet metaka koje je dobio u leđa - rekao je Grbović.

Najavio je da će se predstavnici PSG i ubuduće okupljati ispred Predsedništva i postavljati, kaže, "sva pitanja koja vlast duguje građanima".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online