Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.04.2018.
10:54
Danas A

Radnici prisiljeni da masovno "dočekaju" Vučića

Izvori Danasa tvrde da je osnovni razlog današnjeg dolaska Aleksandar Vučića u Niš pokušaj da uveri "kolebljivce" u lokalnoj vlasti i javnost da je namera države da besplatno preuzme niški aerodrom ekonomski opravdana i korisna za grad Niš, kao i da stvori utisak da za nju ima i podršku građana. Konačnu odluku o vlasničkom statusu aerodroma doneće nakon prvomajskih praznika odbornici Skupštine grada.

Tanjug
Protest građana u Nišu

"Na veliki broj imejl adresa u gradskoj upravi stigla je Leonijeva pozivnica za svečano otvaranje njihove fabrike koju je prosledio načelnik gradske uprave Ljubiša Janić, koji je kasnije tražio da mu se dostavi tačan spisak radnika koji idu", kažu neki od radnika gradske uprave koji žele da ostanu anonimni.

Drugi dodaju da je "skoro svima naređeno da u 9,20 časova budu na Trgu kralja Aleksandra", kako bi organizovano otišli na "doček predsednika". Prema trećima, na "doček" su prinuđeni da idu "svi iz gradske uprave", izuzev manjeg broja ljudi koji moraju da ostanu kako bi ona iole funkcionisala, a "evidencija će se voditi na ulasku u autobuse".

I neki od zaposlenih u gradskim javnim preduzećima izneli su slične tvrdnje. U JKP Mediani, zaduženoj za gradsku čistoću, svi radnici "koji žele" mogu na "doček" predsednika, uz "pretnje spiskovima na kojima moraju da se potpišu kako bi dokazali svoje prisustvo", kažu oni. Slične informacije mogu se čuti i u drugim preduzećima, a razlikuju se samo informacije da li će im to odsustvo sa posla biti plaćeno kao da su radili ili ne.

Građani koji se protive besplatnom ustupanju aerodroma Republici, inače, neće se sresti sa pripadnicima SNS-a jer će se okupiti, doduše istog dana, ali u 18 časova, i na centralnom trgu Kralja Milana. Građanski protest organizuje Inicijativa "Ne damo niški aerodrom", a podržalo ga je deset opozicionih stranaka u tom gradu.

U Inicijativi "Ne damo niški aerodrom" izrazili su razumevanje za zaposlene u gradskim strukturama koji moraju da idu na otvaranje Leonija, jer su im se, kako su kazali, mnogi javili da kažu da su na njihovoj strani, ali da će izgubiti posao ako ne odu.

Deset opozicionih partija u Nišu najavilo je da će u vreme posete Vučića fabrici Leoni, obilaziti gradsku i opštinske uprave i javna preduzeća, i ohrabrivati zaposlene - koje plaćaju svi građani Niša, da ostanu na svojim radnim mestima umesto da učestvuju u režiranom dočeku.

Saopštenje su potpisali  Pokret slobodnih građana (PSG), niški odbori DS, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka,, Socijaldemokratska stranka i Pokret za preokret.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.04.2018. 16:14
Па тако је било и за време Тита. Кад год је Аустро-Угарски каплар држао неки "говор" радници су вођени са посла да слушају "говорника". Ако је неко побегао из групе то му је ишло у карактеристику. Сутрадан су новине објављивале слике трга пуног народа који слуша свог вођу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online