Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2018.
15:24
blic.rs, Vestionline A

Biljana Srbjanović i Aida Ćorović zaratile, pljuštale uvrede

Društvena mreža Fejsbuk juče je "gorela" tokom svađe političarke Aide Ćorović i dramskog pisca Biljane Srbljanović, a povod za raspravu bio je Savet za kreativne industrije koji je osnovala predsednica Vlade Ana Brnabić.

youtube.com/Branka Knezevich
Biljana Srbljanović "oplela" po političarima

Ovo novoformirano telo broji više od deset članova, a Ćorovićevoj su "za oko zapali" Srbljanovićeva i Andrej Nosov, osnovač i direktor "Heartefakta".

- Jesu li stvarno Biljana S. i Andrej N. u tom nekom državanom telu za kreativne industrije i pro*eravnaje? Molim vas da dementujete ovu vest, dragi ljudi, jer sam već spremila kese sa g**nima - napisala je Ćorović na svom profilu.

Nakon ovoga, pokrenuta je "lavina" uvreda, psovki, razmena pogrdnih reči i vulgarnosti. "Ku**evita", "alkoholičarsko učitavanje", "sečenje arterija", "*ebi se", "**rem ti se" - samo su neke od njih...

Sve ovo moglo se pročitati na Ćorovićkinom profilu koja je, kako je navela, objavila poruku koju je dobila od Srbljanovićeve.

- Hej, Aida, a da me taguješ kad me nešto pitaš, a ne da me ogovaraš iza leđa, jer si onda mnogo hrabra i ku**evita. Dakle, nisam članica vladinog tela, jer vladino telo ne postoji. Postoji savet Ane Brnabić, i tu jesam članica za oblast pozorišta i izvođačke umetnosti, za koju sam ekspert, barem mnogo ozbiljniji nego ti za svoju oblast, ma šta ona bila - napisala je Srbljanović.

- Ako ćemo oko toga da impliciraš da sam nešto plaćena, Aida, to je bezobrazno i mnogo ružno, to tvoje alkoholičarsko učitavanje sopstvenih motiva zbog kojih si preletala od stranke do stranke, a sve pljujući Peščanik jer ti diraju Borisa Tadića kod koga si bila na sinekuri, sve pravdajuči ponizavanje Srebrenice i poziva na rat sa Kosovom, a da si pre toga sekla svaku arteriju na Čedu (Čedomira Jovanovića), dok tu nisi izvukla materijalnu i ličnu korist, pa se najedila i pošla dalje u poteru za finansiranje rakije i bekrije - navela je ona i nastavila:

- Mislim da ti ovako direktno kažem: je*i se ti malo sa svojim uvredama iza leđa, sa onim što pišeš u privatnim prepiskama, sa onim čime se protiviš građanskoj Srbiji, a u ime sinekure Demokratske stranke, pa kad preveslaš kod (Saše) Jankovića i tamo ne dobiješ ono što si računala, onda nastavljaš da veslaš dalje, a optužuješ mene, kojoj nemaš šta da pronađeš, osim da mi se iskreno i otvorenih usta diviš, za ono što sama ti radiš. Se**m ti se u Tadića, što je doveo (Aleksandra) Vučića, s**em ti se u obe te vlasti, s**em ti se u tvoje privilegije i tvoje preveslavanje, s**em ti se u tvoju nezahvalnost što sam te branila kada niko nije, s**em ti se u tvoje nepoštenje da pljuješ "Peščanik" i blokiraš da dobiju nagradu, a ližeš se sa onima koji misle da su za Nobela za mir što čitaju taj isti "Peščanik" i tvituju o tome, s**em ti se na tvoj integritet, političku misao, na sve partije u kojima si bila, na sve plate koje si tom prilikom naprimala i na tvoje zanimanje, koje ne znam šta je, kao i na izbor pića koje te hrabrom čini - napisala je Srbljanović i zaključila:

- Aj sad zdravo, Aida i da ne zaboravim: **rem ti se i u tebe.

Ovakav odgovor, očekivano, izazvao je brojne komentare, a u raspravu se uključila i Ćorović, koja je i odgovorila Srbljanovićevoj, pominjući "drogiranje", "naci prošlost"...

- Marijana Panić, puno ti hvala sto si obijavila prepisku, tako će moji FB prijatelji moći da vide i moju prozivku i njen odgovor, a onda i moj odgovor njoj... Ona je javna ličnost koja se dugi niz godina eksponirala i etablirala kao protivnik anticivilizacijskih i nedemokratskih ponašanja vlasti i odjednom je, naizgled, iz čista mira, "legla u krevet" sa istim tim ljudima - piše u Ćorovićkinom komentaru.

Dalje, Ćorović je navela i da Srbljanović nije "prozivala za drogiranje, političke pripadnosti, naci prošlost i drugovanje sa bračnim parom Bjelica-Pajkić"...

- Ja sam joj dala ogledalao, a ona je pokazala svoju suštinu - napisala je Ćorović.

Inače, Fejsbuk profil Biljane Srbljanović danas nije aktivan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online