Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2018.
18:28
D. Dekić - Vesti A

Opozicija optužuje vlast: Režija u dogovoru sa Tačijem

Upad kosovskih specijalaca na sever Kosova, deo opozicije je za govornicom Skupštine Srbije okarakterisao, kao rezultat dogovora Beograda i Prištine. Dan za pitanja opozicioni poslanici su iskoristili da se raspitaju za dešavanja na Kosovu i Metohiji, a čulo se i da treba prekinuti pregovore sa Prištinom. Sednicu o KiM tražili su poslanik Slaviša Ristić koji dolazi sa Kosmeta i lider Dveri Boško Obradović.

V. Sekulić
Neobične okolnosti: Slaviša Ristić

- Čija je ideja bila da se planirani skup, na kojem je Đurić trebalo da učestvuje, održi na 50 metara od Bošnjačke mahale, zašto su Srbi, pripadnici kosovske policije, sve to posmatrali, zašto nije napravljen fizički zid oko direktora Kancelarije i zašto oni poput Milana Radojičića nisu zaštitili Đurića - kazao je Ristić.

Ovaj samostalni poslanik je, uz napomenu da se sa Vučićem slaže da je Kosovo teroristička tvorevina, tzv. država, upitao, čemu dilema da li Srpska lista treba da bude deo tamošnje vlade.

Šef poslaničkog kluba Dveri Boško Obradović je izrazio sumnju da su Vučić i Tači inscenirali incidente i pitao je da li je moguće da dve godine skupštinskog saziva nema sednice na temu Kosmeta.

- Da li je moguće da nije sazvan ni Odbor za KiM, a imali smo incident, kao i da predlog rezolucije KiM Dveri ne može da dođe na dnevni red, a pričate o unutrašnjem dijalogu - kazao je Obradović i zapitao Đurića zašto ne dođe u parlament, nego ide u Mitrovicu u nejasan avanturistički poduhvat.

Založio se i za prekid pregovora i vraćanje pod okrilje UN.

- Previše je elemenata koji govore da je dogovor Tačija i Vučića da se javnost pripremi za pravno obavezujući sporazum - rekao je Obradović.

Događaje na KiM poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić vidi kao dovoljan razlog za ostavke predsednika i Vlade Srbije.

- Da li se predsednik Aleksandar Vučić tajno sastao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i da li su tom prilikom razgovarali o svemu što se događalo u Kosovskoj Mitrovici - zapitao je Aleksić.

Pitanje za premijerku

Pitanje premijerki Ani Brnabić, kada je Vlada odlučila da Đurić ode u Kosovsku Mitrovicu i šta je preduzela posle incidenta, s obzirom na to da je Vladin službenik, postavila je poslanica Nove stranke Marinika Tepić. Nju je zanimalo i koji su dalji potezi države, a poslanicu DS Gordanu Čomić koji je status istrage o ubistvu šest mladića u kafiću Panda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online