Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.03.2018.
10:31
Vestionline, Tanjug A

"I dalje se svađam sa socijalistima - da li sam izdao Slobu, gde je njegova slika..."

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačć kaže da nije zadovoljan rezultatom koji su socijalisti ostvarili na beogradskim izborima. On je ponovio da SPS neće imati gradonačelnika Beograda i istakao da njegova stranka to nije zaslužila.

Tanjug
SPS podbacio na izborima: Ivica Dačić

Lista "Ivica Dačić - SPS - Dragan Marković Palma - JS" osvojila je 6,13 odsto glasova na izborima, što znači da će u Starom dvoru imati devet odbornika.

- Realan broj glasova koji je trebalo da osvojimo je osam, devet odsto. SPS mora više da iskoristi moj rejting... Međutim, socijalisti su teški ljudi, ne prihvataju autoritete... I dalje moram da se svađam sa njima da li sam izdao Slobu ili nisam, pa gde je Slobina slika... - rekao je Dačić u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi, prenosi B92. 

Dačić je dodao da mu je direktor Ipsosa Marko Uljarević rekao da je njegov lični rejting dosta visok, te je ocenio da stranka to mora da koristi. 

Navodi i da često postoje svađe da li će naziv liste da bude "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić", što je pogrešno. 

- Pogrešno je i to ne zbog mene... Time se podiže rejting stranke. Lista oko SNS imala je ime Aleksandra Vučića, svima je jasno da je on okosnica politike naprednjaka. Ako to u SPS ne može da bude Dačić, onda treba da nađu novog predsednika - rekao je Dačić. 

Osvrnuo se i na pojedine tekstove u medijima da će SNS "iz sažaljenja" pozvati socijaliste da budu deo vlasti u Beogradu. 

- Mislim da bi za našu partiju i njene članove bilo pedagoški dobro da malo ne budu na funkcijama. Uz mene su navikli da stalno budu na vlasti - rekao je Dačić. 

Dačić je istakao i da je sa Vučićem više puta pričao o izborima u Beogradu pre glasanja, a da su procenjivali da li treba da izađu u jednoj ili dve liste. 

- Nismo zadovoljni rezultatom i mnogo je razloga za to. Potrebne su promene i reforme u našoj stranci, ali to nema nikakve veze u smislu našeg opredeljenja na republičkom nivou. A da li će SPS da bude na vlasti u Beogradu? Apsolutno je nebitno, niko ne treba da ima obavezu prema SPS. Spremni smo da budemo deo tog tima, ali možda je i dobro da se neko malo školuje - naveo je Dačić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online