Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.02.2018.
19:19
D. Dekić - Vesti A

Vlast "štancuje" lične karte

Dilemu "falsifikat originala" ili "original falsifikata" i potpunu zabunu u javnost, uneo je imaginarni lik Ljubiša Preletačević Beli kome je život na predsedničkim izborima udahnuo Luka Maksimović, a na predstojećim beogradskim, njegov brat Ognjen Maksimović. Lična karta na ime Preletačević izdata je Ognjenu za svega dan i izazvala oštru polemiku.

Tanjug
Podrška pred sudom: Saša Janković i Dragan Đilas

Da situacija liči na cirkus, ocenila je prva na listi "Da oslobodimo Beograd", Vesna Rakić Vodinelić i pozvala ministra policije Nebojšu Stefanovića da odgovori da li je ta lična karta autentična ili falsfikovana.

- Šala mora da prestane - poručila je i dodala da Stefanović mora da odgovori na još pitanja pre nego što razmisli hoće li podneti ostavku zbog "strašne uloge države u zloupotrebi izbornog procesa".

Najavila je prigovor na odluku GIK o proglašenju izborne liste Preletačevića, a u slučaju da ne bude usvojen žaliće se Upravnom sudu.

Stefanovića je prozvao i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

- Ako su za dan nekome pribavili zakonom propisanu dokumentaciju Poreske uprave, suda i niza organa, promenili lično ime i izdali ličnu kartu, za šta su potrebni meseci, koliko li ih je Stefanović napravio za lažne birače dok traju pripreme SNS-a da mimo slobodne volje Beograđana prisvoje pobedu u Beogradu - pitao je Janković.

Bivši Beli, alijas Luka Maksimović tvrdi da je sadašnji Beli, odnosno Ognjen Maksimović zahtev za promenu imena tražio još 6. februara, jer se pretpostavljalo da bi neko mogao da uloži prigovor, a da je GIK urgirao da se procedura izdavanja lične karte ubrza. Razočaran je u opoziciju koja je na predsedničkim izborima bila na njegovoj strani i branila stav da je svejedno da li je u listi Beli ili Miki Maus i svestan da može da bude još prigovora koji će završiti na sudu.

Upravni sud se našao na tapetu lidera Dosta je bilo Saše Radulovića zbog "skandalozne odluke" da odbije Radulovićevu žalbu protiv GIK-a, koji je proglasio "lažnu" listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad". Lider DJB priprema krivičnu prijavu protiv članova veća koji su, postupali "po očiglednom političkom nalogu SNS-a".

- Zamislite koliko je bilo važno Aleksandru Vučiću i SNS-u da prevare neke birače DJB sa svojom lažnom listom, da su prihvatili ovoliki blam. Kolika je cena obraza - zapitao je Pokret Dosta je bilo.

Odbrana mladosti

Pred Prekršajnim sudom su bili predstavnici opozicionih lista okupljenih oko DS i Dragana Đilasa da daju podršku članovima pokreta Protiv diktature, optuženih za navodno organizovanje protesta posle pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.
- Sudi se mladim ljudima zbog stava, u zemlji u kojoj se ne zna ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je rušio u Savamali, ko preplaćuje novogodišnje jelke - kazao je Šutanovac.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online