Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.02.2018.
23:56
Vestionline, Tanjug A

Spot Vučićeve liste zabranjen zbog Đilasa i Šapića

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) zabranilo je najnoviji izborni spot liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd"

youtube.com/Srpska napredna stranka
U nekoliko kadrova u spotu pojavljuje se slika sa likovima Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića

REM je na vanrednoj sednici, održanoj na zahtev Radio-televizije Srbije, odlučila da spot bude zabranjen. 

Medijima se nalaže da obustave emitovanje ove predizborne oglasne poruke koja sadrži zapise likova kandidata drugih izbornih lista, bez prethodno pribavljene njihove saglasnosti.

U spotu koji je Srpska napredna stranka juče objavila na svom Jutjub kanalu pojavljuju se likovi Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića, zbog čega je RTS tražila da isti bude zabranjen.

REM je saopštio da je naložio i RTS-u i drugim medijima da hitno obustave emitovanje predizbornog spota "Gradonačelnik" izborne liste "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd".

Odluka REM-a doneta je na osnovu Izveštaja Službe za nadzor i analizu, a nakon zahteva JMU Radio Televizija Srbije za monitoring tog spota, precizira se u saopštenju. U slučaju nepoštovanja odluke, REM će pokrenuti postupke izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima. 

U obrazloženju odluke navodi se da se u navedenom spotu u trajanju od 59 sekundi, koji je jutros emitovan u emisiji "Žikina šarenica", u tri kadra i dva vezana kadra pojavljuje slika Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića, nosilaca drugih izbornih lista na lokalnim izborima za grad Beograd.

Shodno članu 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, oglasna poruka koja sadrži lično dobro na osnovu koga se može utvrditi ili prepoznati identitet lica, može se objaviti u programu pružaoca medijske usluge jedino uz prethodni pristanak lica na koje se lično dobro odnosi. 

U konkretnom slučaju, predmetna oglasna poruka sadrži fotografski zapis likova kandidata drugih izbornih lista Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića, te se ista može objaviti jedino uz njihov prethodni pristanak.

Objavljivanjem ovakve oglasne poruke u svom programu bez pribavljanja prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi, pružalac medijske usluge povređuje odredbu člana 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, što je osnov za hitno obustavljanje emitovanja predizborne poruke, odnosno, u suprotnom, za pokretanje postupka izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online