Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.02.2018.
14:14
Vestionline, Tanjug A

Priština krije podatke iz istrage o ubistvu Ivanovića

Beograd nije dobio nijednu informaciju iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Tanjug/AP
Mesto ubistva Olviera Ivanovića

Na tvrdnje iz Tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici da su spremni da sarađuju sa Beogradom i da su informacije iz istrage prosledili Beogradu, Đurić kaže da je razgovarao sa predstavnicima svih državnih organa i da ništa nisu dobili od Prištine.

- Mene takve tvrdnje zabrinjavaju, jer u Beograd ništa nije stiglo. Razgovarao sam sa pravosudnim organima, predstavnicima Ministarstva i oni ništa nisu dobili od Prištine. To govori o karakteru istrage - rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o izveštaju Antonija Gutereša koji će danas biti pred Savetom bezbednosti UN - opomene Prištini i zahtev da se otkriju ubice Olivera Ivanovića - Đurić kaže da sâmo održavanje sednice Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji užasno nervira separatiste u Prištini, jer to dokazuje da na KiM ništa nije rešeno.

- Iako su jednostrano pokušali da reše status, još uvek na nivou svetskih organizacija ta tema nije regulisana kako njima odgovara. Za nas je to prilika da iznesemo istinu o tome šta se tamo dešava, o položaju našeg naroda - naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

Govoreći o Strategiji o proširenju EU, on je rekao da je to dobra i važna vest za Srbiju i da pokazuje da je ugled naše zemlje u Međunarodnoj zajednici porastao i da ona sada zauzima bolje mesto.

- To mnogo znači kada je u pitanju naša borba za očuvanje KiM, zato što jača Srbiju u Evropi i znači da imamo veći kapacitet. Nije čudo što su u Prištini pomalo ljubomorni na sve to - rekao je Đurić.

On je naglasio da je to rezultat politike koju vodi predsednik države i Vlada Srbije, te da je dobar odnos sa EU važan zbog ukupnog spoljnopolitičkog položaja Srbije, zbog ekonomije, investicija.

Dodaje i da bi voleo da se Zajednica srpskih opština mnogo češće pominje u međunarodnim krugovima.

Upitan da li su problemi Srba na KiM mogli ranije da budu rešeni, pre posete predsednika države, on je rekao da je u prethodnom periodu urađeno mnogo toga.

- Poseta predsednika je za njih značila da je Srbija sa njima, da će imati podršku da ostanu i opstanu. Za ostatak Srbije da ljudi sa KiM dobiju lice, ime i prezime, kao što je mali Vasilije, Dubići, Milan Kovačević. Pokrenuo se talas solidarnosti, što je veoma važno - naglasio je Đurić.

On je podsetio da je država u prethodne četiri godine izgradila ili obnovila 42 crkve i manastira na KiM, da je urađeno novo porodilište, bolnica, domovi zdravlja, ambulante, mnogo novih škola.

- U prethodne četiri godine završili smo 888 kuća i stanova za naše ljude na KiM. Udvostručićemo naše napore u 2018. godini, jer će osim države pomoći i pojedinci - zaključio je Đurić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online