Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.02.2018.
08:27
Vestionline, Tanjug A

Kako je Janković jednim tvitom navukao bes na Tviteru

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića jednom rečenicom svog lidera izazvao je žestoku polemiku na Tviteru.

Tanjug
Izneverio očekivanja nekadašnjih simpatizera: Saša Janković

Pokret je citirao jednu rečenicu svog šefa koji je u nedelju, na početku kampanje bivšeg predsednika DS Dragana Đilasa za beogradske izbore, između ostalog, pozvao sve one koji su ga podržali na prošlogodišnjim predsedničkn izborima da na predstojećim beogradskim podrže Đilasa.

To je, međutim, izazvalo bes kod velikog broja tviteraša, konstatuje današnji "Blic".

Janković, kome je DS na predsedničkim izborima pružila podršku i stranačku bazu, pozvao je svoje simpatizere da ovog puta podrže bivšeg lidera demokrata, Đilasa.

- Ovo nije trenutak za političko nadigravanje, i zato pozivam sve one koji su stali iza mene u predsedničkoj kampanji, da danas pristupe ovom zajedničkom frontu - rekao je Janković na početku kampanje.

Potom je njegov pokret tvitovao ovaj poziv, a onda je usledila kritika.

"Pa kako bre? Još se nismo oporavili od sramote što si nas navukao ko mlade majmune, a ti bi sad opet? Pa nemoj stvarno, neozbiljan si", poručio mu je glumac Nikola Kojo, koji je bio i jedan od potpisnika Apela 100, odakle je i počela inicijativa za Jankovićevu predsedničku kandidaturu.

Oglasili su se potom bivša Jankovićeva saradnica, novinarka Biljana Lukić, nekadašnji blizak saradnik, akademik Dušan Teodorović, koji nije komentarisao poziv lidera Pokreta, ali je retvitovao Kojinu poruku.

Sociolog Vesna Pešić je kratko prokomentarisala:"Bolje je ćutati".

Jankovićev, odnosno tvit Pokreta slobodnih građana, iznervirao je i pojedine demokrate koji su učestvovali u njegovoj kampanji prošle godine.

Demokratama je Janković poručio:"Krajnje je vreme da prekinete sa tim".

Jedna tviterašica Jankoviću jasno je poručila: "Pa da se rodiš pet puta, nema teorije care", a ponovo se oglasila i Lukićeva tvitom: "Ne pecajte se na mržnju. Mamac jeste svetlucav i primamljiv, al' je udica oštra i razarajuća", koji je izmamio u jednom trenutku čak 1.205 lajkova i 181 retvit.

Janković, oduvek aktivan na Tviteru, ne prestaje da lobira za Đilasovu i njegovu listu, pa je tako, na primer, u jednom tvitu predstavio buduće odbornice sa zajedničke liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online