Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.01.2018.
11:44
Vestionline A

"Oliveru je crtana meta, ne očekujem da krivac bude pronađen"

Zamenica Olivera Ivanovića Ksenija Božović kaže da ne očekuje da će ubice i nalogodaci biti pronađeni, misli da neće doći do sukoba Srba i Albanaca, ali da može doći do bržeg iseljavanja Srba s Kosova.

A. Čukić
Ksenija Božović

- Vest o ubistvu Olivera Ivanovića pamtiću dok sam živa. Dobila sam poziv od sekretarice, uz vrisak, koja je rekla da dođem, jer je Oliveru loše. Krenula sam ka kancelariji i srela policajca, dobila sam odgovor da je Oliver imao srčani udar. Prilazim kancelariji i zatičem sekretaricu koja je u šoku i ženu koja ga je našla na povratku iz kupovine - opisala je situaciju tog jutra Božović gostujući u emisiji N1 Direktno.

Kako je rekla, sišla je niz stepenice i pitala policajca šta je bilo.

- U tom momentu nalazimo tri čaure, pitam ga šta je ovo, on kaže da ne zna. Tek posle 20-25 minuta stiže ekipa Kosovske policije i razvukla žutu traku. Za to vreme je tu prošlo mnogo ljudi, kakva će to istraga biti - rekla je Božović.

Priča i kako policija nije ni videla ni čula ništa, dok im nisu sugerisali na čaure.

- Ta amosfera straha dugo traje. Oliveru Ivanoviću je urađeno sve što je moglo da se uradi - dva puta mu je zapaljen auto, zapaljena nam je kancelarija, bio je upad u njegov stan i maltretiranje žene i deteta, prema Oliveru se upućivao glas mržnje - govorilo se da je izdajnik, da je korumpiran, da je prodao deo Kosovske Mitrovice...i na kraju, on je 3,5 godine proveo nevin u zatvoru. Mislili smo da će dokazati svoju nevinost. Nismo mislili da će se ovako završiti...On možda i jeste - rekla je Božović.

Naglasila je da je Ivanović bio "hrabar čovek" i da nije želeo da širi paniku među saradnicima.

- Plašio se za bezbednost svih građana, pa i sebe i svoje porodice. Pred same izbore, pričao je o tome u medijima, govorio je to svim institucijama, i Srbije i Kosova i međunarodnoj zajednici, pričao je koliko je ugrožena bezbednost. Razgovarao je sa svima i niko ne može da kaže da nije bio upoznat s tim. Svi su upoznati i svi su znali", rekla je Božović i dodala da je "možda čak pričao s nekim institucijama i da je imao i lične pretnje koje su mu upućene"

Zamenica ubijenog lidera Građanske inicijative SDP kaže da je poslednjih godina Ivanović bio cenzurisan i u medijima i da mu je "crtana meta".

- Svi to znaju i svi su videli. Crtana mu je meta, pisano je da je izdajnik, protestovali su ispred kancelarije...Kada je Aleksandar Šapić bio gost ljudi su organizovano iz institucija dolazili ispred stranačkih prostorija i nazivali ga svakakvim imenima...Lokalne televizije su ga cenzurisale, nije mogao da gostuje, čak nije mogao da čestita našim građanima Božić kao svake godine, niko nije hteo da mu dozvoli. Jedino je Kossev agencija bila dostupna - opisala je situaciju Božović.

Božović je bila iznervirana informacijom da je gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice prisustvovao danas sahrani Ivanovića u Beogradu.

- Posle sahrane, dobila sam informaciju da su na sahrani bili Rakić i članovi Srpske liste. Ja sam šokirana! Taj gradonačelnik Rakić nije došao ni u bolnicu da pita porodicu treba li neka pomoć, on nije došao da izjavi saučešće ono veče. Rakić je, osnovni red je bio, trebalo da ponudi najbolju salu gde bi bilo izloženo telo Olivera Ivanovića, da se održi komemoracija, da se sazove vanredna sednica skupštine, da se otvori knjiga utisaka. Šta je danas tražio u Beogradu na sahrani? - upitala je Božović.

Kako je rekla, voleli bi da počinilac bude pronađen, ali da se ne nadaju da će biti pronađen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online