Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.12.2017.
02:00
N1 A

Presabiranje opozicije - ko će s kim, a ko koga neće?

Dokle se stiglo s presabiranjem opozicije uoči beogradskih izbora? Krug onih koji su podržali kandidaturu Dragana Đilasa se širi, iako deo opozicije čvrsto stoji pri stavu da neće stati iza bivšeg gradonačelnika. Tu spada i pokret Dosta je bilo, a o kandidaturi se izjasnio i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Tanjug
Želi ponovo na čelo Beograda: Dragan Đilas

Bez kandidata za gradonačelnika, ali sa sveže oformljenim "beogradskim" timom, Pokret Dosta je bilo na prestoničke izbore izlazi sa ambicioznim očekivanjima.

Pročitajte još:

commons.wikimedia.org/Skupština grada Beograda

Janković sa Đilasom "napada" Vučića?

Počeo rat za Beograd

Opozicija ponovo podeljena: Bura zbog Đilasa

- Očekujemo dvocifren rezultat na beogradskim izborima. Na tim izborima glasači će imati tri opcije, između "Kurte", koji bi da ostane na vlasti i nastavi da trguje jelkama, "Murte", koji bi da se vrati na vlast i nastavi da vozi bus plus i novih ljudi, neukaljanih ljudi, koji zaista hoće promene - izjavio je predsednik DJB Saša Radulović.

A da li u neukaljane, prema DJB kriterijumima, spadaju i članovi pokreta Dveri? Tabloidi danima spekulišu o mogućoj koaliciji dva pokreta, a upitan da se izjasni o tim navodima, potpredsednik Dušan Pavlović odgovara ovako:

- Mi smo otvoreni za koaliciju sa strankama koje prihvataju najvažnije principe našeg programa, to je transparentnost budžeta, zaustavljanje stranačkog zapošljavanja, ko god želi, da na toj platformi pravi koaliciju je dobrodošao.

Na pitanje da li govori o predizbornoj ili postizbornoj koaliciji, Pavlović odgovara:

- Moguća je i predizborna i postizborna, otvoreni smo i za jednu i za drugu.

Za predizbornu koaliciju s Draganom Đilasom izjasnila se Levica Srbije, a predsednik Borko Stefanović je objasnio šta je bilo presudno za tu odluku.

- Ono što je definitivno spojilo Đilasa i Levicu Srbije je pre svega socijalna i ekonomska politika i ono što je do sada vidljivo, stvarno, realno ostvareno u gradu Beogradu u prethodnom periodu - izjavio je Stefanović.

Đilas kaže:

- Naravno da mi ta podrška prija i da ćemo zajedno raditi upravo na tim stvarima koje su postojale u Beogradu, ponovo da ih vratimo u Beograd, da neke nove kao što su besplatna obdaništa promovišemo.

A da li će u isti tim sa bivšim stranačkim kolegama i lider Socijademokratske stranke? Boris Tadić ne otkriva karte, ali kaže da bi bilo dobro da opozicija nastupi udruženim snagama.

- Razgovori o opoziciji, među opozicionim takmacima ili liderima moraju da uzmu u obzir činjenicu da se moramo boriti protiv Vučićevog sistema vlasti zarad obezbeđivanja budućnosti ovog društva, a ne da se borimo među sobom za prvenstvo unutar opozicije, jer je to u stvari borba za malo bolje mesto na Titaniku - kaže Tadić.

U borbi za mesto na Titaniku i u trci za gradonačelnika ostaje predsednik opštine Novi Beograd. U intervjuu za list Danas, Aleksandar Šapić kaže da mu planove za samostalan nastup na gradskim izborima nije pokolebala Đilasova kandidatura.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online