Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.12.2017.
10:22
Vestionline, rts rs A

"Srbija sa Rusima intenzivno, kupujemo šest MI-17"

Rezultat razgovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Moskvi je dalja modernizacija vojne tehnike i borbenih sistema, rekao je za RTS ministar Aleksandar Vulin. Započećemo intezivne razgovore o kupovini helikoptera a što se tiče sistema S-300 o tome je rano govoriti, rekao je Vulin.

mod.gov.rs
Kupujemo još od Rusa

Sa predsednikom Srbije u Moskvi je boravila delegacija ministara, među njima i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji ističe da je pozicija Srbije značajno promenjena i ojačana na međunarodnoj političkoj sceni.

O ličnom kontaktu koji su ostvarili predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin kao i o ojačanoj poziciji Srbije najbolje govori veoma neobična odluka Putina da uživo drži konferenciju za novinare odmah posle razgovora sa nekim liderom, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Aleksandar Vulin.

- Poseta je bila veoma korisna i potvrdila je da sve što je dogovoreno u prethodnom periodu se realizuje na vreme čak i pre rokova - rekao je Vulin. 

U Moskvi je postignut načelni dogovor o nabavci šest helikoptera "mi-17".

- Započećemo intezivne razgovore o kupovini helikoptera a što se tiče sistema S-300 o tome je rano govoriti. Veoma je važno da ćemo raditi na formiranju helikopterskog centra koji bi ujedno bio i jedini remontni centar za helikoptere u ovom delu Evrpope. Time ćemo nastaviti jačanje naše vojske ali i opreme. Dogovorena je dalja modernizacija oklopnih jedinica i drugih borbenih sistema naše vojske - rekao je ministar odbrane. 

Predsednik Vučić je rekao da je Rusija spremna da se uključi u dijalog o KiM ako bude promene formata na čemu insistira Priština koja već duže vreme hoće da uključi SAD.

- To bi promenilo sve jer mi već duže vreme trpimo pritisak Prištine da uključe SAD u dijalog. Mi ćemo u tom slučaju insistirati da se uključi i Rusija. To govori o promenjenoj pozicije kada je reč o Srbiji jer bi to suštinski bio povrtatak dijaloga u ovire UN. Mi smo zadovoljni i ovim formatom dijaloga ali ako se bude insistiralo na promeni formata onda se mora računati i na uključenje drugih zemalja - rekao je Vulin. 

Navodi kosovskih medija da je ambasadorka SAD u UN Niki Hejli izjavila da će raditi na tome da Kosovo postane članica UN za ministra Bulina nisu nikakva novost jer kako kaže oni na tome odavno rade.

- I do sada su radili na tome. Oni rade svoj posap a mi ćemo raditi svoj - rekao je Vulin. 

Ministar Vulin kaže da se susret Vučića i Putina sigurno pomno pratio na Zapadu ali da tu nije reč o nekom posebnom približavanju Srbije Rusiji već o ojačanoj poziciji naše zemlje.

- Sve se proučava, ozbiljne zemlje proučavaju i govor tela ali to pre svega govori o značaju koji Srbija ima u svetu. Ovo nije nikakvo približavanje bilo kome već govori o jednoj novoj jačoj i stabilnoj Srbiji koja je uvažena među partnerima - zaključio je Aleksandar Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online