Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
12:31
Vestionline, Tanjug A

Dačić iskoristio priliku, nekoliko minuta s Lavrovom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na kratko je razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim u Beču.

Tanjug/printscreen
Dačić sa Lavrovim

Oni učestvuju na 24. Savetu ministara OEBS.

Dačić je, ulazeći u planarnu salu, pred početak sednice, koju je otvorio predsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, iskoristio priliku da nekoliko minuta razgovara sa ruskim kolegom, javlja Tanjugov izveštač.

Inače, glavni grad Austrije danas je centar svetske diplomatije, pošto se u njemu održava Savet ministara OEBS na kojem učestvovuje 41 šef diplomatije, među kojima su i američki i ruski, Reks Tilerson i Sergej Lavrov.

Ukrajinska kriza, ali zasigurno i jučerašnja odluka SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela biće glavne teme diskusija na zasedanju OEBS.

Dačić će, kako je najavljeno, na marginama dvodnevnog skupa imati niz bilateralnih sastanaka sa ministrima država učesnica OEBS.

Austrija, današnjim Savetom ministara, završava jednogodišnje predsedavanje OEBS-u.

Zvaničan Beč najavljuje da će Savet ministara biti u znaku "zajedničkog savladavanja bezbednosnih izazova".

Na dnevnom redu biće brojne pretnje po zajedničku bezbednost, kao što su ukrajinski konflikt, radikalizacija ili terorizam.

Savet ministara počeće plenarnom sednicom, na kojoj će se obratiti predsedavajući Kurc i generalni sekretar OEBS Tomas Greminger.

Nakon toga slede izjave ministara, a na listi govornika, među najzanimljivijima medijima su Lavrov na trećem mestu i Tilerson na petom.

Ukrajinska kriza biće na dnevnom redu u petak, u diskusiji koja neće biti otvorena za medije.

Za sada je nejasno da li će Austrija, kao predsedavajuća, uspeti da progura zajedničke izjave sa sastanka, a posebno se ne očekuje da će imati uspeha u postizanju konsenzusa oko zajedničkih zaključaka, kojih nije bilo od 2002. godine.

Pažnja međunarodnih medija biće svakako usmerena pre svega na Tilersona i Lavrova, koji bi danas trebalo da održe bilateralni sastanak.

Savet ministara OEBS održava se pod velikim merama bezbednosti, uz angažovanje više od 2.000 policajaca i zatavranje ulica oko palate Hofburg, u kojem je sedište ove međunarodne organizacije.

Austrija će, predsedavanje OEBS-u, od 1. januara predate Italiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online