Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
01:13
J. L. Petković - Vesti A

Dele satove pred gladnima

U najsiromašnijoj srpskoj opštini na Kosovu, gde većina građana živi uz pomoć narodne kuhinje, opštinari se čašćavaju satovima. Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu pokrenulo je istragu protiv predsednika Skupštine opštine Novo Brdo i još 15 opštinskih odbornika jer su novac koji su dobili iskoristili da kupe sebi ručne satove.

youtube.com/ RTV Mag
Borba za opstanak: Narodnja kuhinja

Za te potrebe, opštinska Kancelarija za nabavku raspisala je tender u ukupnom iznosu od 1.000 evra.

Predsednik Skupštine opštine Novo Brdo, Predrag Stojković, kaže za "Vesti" da je to odluka Skupštine opštine na koju menadžer za javne nabavke nije imao primedbe.

On kaže da su satovi kupljeni za odbornike, dva asistenta i vozača u vrednosti od oko 50 evra, te da su nabavljeni u znak zahvalnosti za kraj četvorogodišnjeg mandata.

On takođe veruje, da ova priča ima političku pozadinu.

- Ova, kao i sve slične odluke, idu kod menadžera za javne nabavke koji proverava da li je to u redu i da li ovakva odluka može da se realizuje. Primedbe nije imalo ni Ministarstvo za lokalnu samoupravu koje je naredna instanca u postupku, pred raspisivanje tendera. Odluku nisam lično ja doneo, već 15 odbornika, među kojima su petorica Albanci. Mislim da je ovo politička igra Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, koje je dovelo do toga da se javi tužilaštvo - kaže Stojković.

On takođe podvlači da u opštini nisu obavešteni da je tužilaštvo pokrenulo postupak i da niko kod njih nije dolazio niti ih obavestio.

Stojković kaže da su spremni da prilože svu dokumentaciju i da bilo kome pokažu da je sve u skladu sa zakonom.

Bez obzira da li se na kraju ispostavi da li je kupovina satova u skladu sa zakonom, svakodnevne slike ispred narodne kuhinje u Prekovcima, koja se takođe bori da opstane i nahrani Srbe iz Novog Brda, jasno pokazuju o kakvom je činu reč.

Sumnjive i druge nabavke

U gnjilanskom tužilaštvu, navode da su u procesu sakupljanja dokaza povodom drugih kupovina, za koje sumnjaju da su u opštini Novo Brdo načinjene zarad lične koristi. Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Jetiša Maljoku kaže da su pokrenuli postupke za dela koja se odnose na nanošenje štete opštinskom budžetu i profitabilnosti i da će ova istraga biti sprovedena i za druge kupovine.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online