Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.11.2017.
18:18
D. Dekić - Vesti A

Miš sakrio povišicu

Verbalno i fizičko nasilje u Skupštini Srbije s kompjuterskim mišem kao glavnim vinovnikom novog obračuna bacilo je u drugi plan vest da narodne predstavnike čeka "povišica" i pored činjenice da u ovoj godini nisu uspeli da sastave ni dva meseca rada. Posle više propalih pokušaja da razmatraju povećanje svojih plata, poslanicima su od iduće godine obezbeđene pet odsto veće zarade pošto u predlogu budžeta parlamenta za 2018. kasa za zarade iznosi 288,75 miliona dinara (oko 2,4 miliona evra) ili 13 miliona i 750.000 dinara (oko 115.000 evra) više u odnosu na prethodnu godinu.

youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Zbog plata se nisu svađali: Obradović gađa Martinovića

Sa povišicom nešto višom od 42 evra, plata će biti oko 570 evra, i paušal će biti povećan, pa će iznositi skoro 220 evra, tako da će ukupno poslanici dobijati oko 830 evra, ili duplo više od proseka u Srbiji, koji prema sadašnjem kursu iznosi 405 evra.

Da je više rada nego nerada i da nijedna sednica ne može mirno da se izgura do kraja, potvrdilo se i na Administrativnom odboru koji je bio novo poprište haosa. Sednica zakazana zbog isključenja lidera Dveri Boška Obradovića iz parlamenta na 20 dana, i to tek tri nedelje pošto su Dveri tražile tu raspravu.

Međutim, kako kažu Dveri, pošto je Obradoviću šef Odbora Aleksandar Martinović oduzeo reč pre predviđenog vremena, on je burno reagovao i kompjuterskim mišem gađao Martinovića, a onda je na Obradovića nasrnuo Vladimir Đukanović iz SNS-a.

U epilogu novog cirkusa, od Obradovića se čulo da je miš je skočio i ujeo Martinovića za nos jer nije mogao da istrpi toliko nepravdu i bahatost, a od Đukanovića, uz priznanje da je do koškanja došlo kada je povukao Obradovića, stiglo je izvinjenje, a uz napomenu da bi uvek skočio da zaštiti kolegu.

Incidenti novi, a priče za javnost stare. Svaki okršaj prate iste međusobne optužbe, pa dok poslanici opozicije krive predsednicu parlamenta Maju Gojković za lošu atmosferu i blokadu rada parlamenta, vladajuća garnitura tvrdi da opozicija namerno proizvodi cirkus. A dok se svađaju njihove plate rastu, ali na račun građana Srbije.

Maja na tapetu

- Posle podizanja plakata sa natpisom "Majo, pokrala si Novi Sad", Bošku Obradoviću je oduzeta reč i bez obrazloženja je dobio opomenu, iako se ne zna na koju Maju se odnosio tekst na plakatu - kažu u Dverima uz ocenu da je vlast očito prepoznala Maju Gojković i njenu krađu iz vremena dok je bila gradonačelnik.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online