Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.10.2017.
18:45 >> 20:29h
Vestionline A

SNS slavi 9. rođendan, nema Tomislava Nikolića

Na stadionu Tašmajdan Srpska napredna stranka obeležila je devet godina od osnivanja. Nekoliko hiljada ljudi došlo je autobusima iz svih delova Srbije. Na skupu nije primećen bivši predsednik stranke i njen osnivač Tomislav Nikolić.

Tanjug
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić na proslavi 9. rođendana SNS-a

"Povećali smo plate i penzije"

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se na svečanosti, rekao je da je Srbija danas bolja nego pre pet godina, kao i Beograd. Vučić je ocenio da je stranka postigla istorijski maksimum od uspostavljanja višestranačja u Srbiji, ali je okupljenima poručio da im to ne kaže da bi se ulenjili već da rade više.

Spasli smo zemlju od bankrotstva, povećali plate i penzije, naveo je Vučić. Dodao je i da Srbija ide ka EU, ali da niko ne može da joj naredi da okrene leđa svojim prijateljima.

"Srbija sme da zagrmi onako kako se nije čula u poslednjih 20 ili 30 godina", naveo je lider SNS.

Naprednjacima je poručio da čuvaju Srbiju i budu dostojni svega onoga što je stranka uradila za devet godina postojanja. Nakon govora priređen je i vatromet.

Prisutni su gotovo svi članovi Vlade Srbije, predsednica Skupštine Maja Gojković, tu je gradski menadžer Goran Vesić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, a od inostranih diplomata na svečanost je došao ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Na proslavi ima i poznatih ličnosti iz javnog i kulturnog života, tu su glumci Lazar Ristovski, automobilista Dušan Borković, teniski trener Bogdan Obradović, Veselin Šljivančanin...

Autobusi dovezli pristalice iz cele zemlje

Uoči početka proslave ispred stadiona Tašmajdan bio je parkiran veći broj autobusa kojima su na proslavu došli članovi i simpatizeri SNS iz svih krajeva zemlje, zbog čega se saobraćaj u centru Beograda otežano odvijao. Okupljeni građani ne nose stranačka obeležja, već samo zastavice Srbije. 

SNS je osnovana u oktobru 2008. godine mesec dana pošto se iz Srpske radikalne stranke (SRS) izdvojila frakcija okupljena oko Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. 

Nikolić je u septembru 2008. godine podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala i zamenika predsednika SRS-a i osnovao poslaničku grupu u Skupštini Srbije "Napred Srbijo", nakon čega mu se pridružio i generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić. 

Uspon stranke počeo je tri i po godine od osnivanja, kada je Nikolić u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio Borisa Tadića i kada je sa 24 odsto osvojenih glasova na parlamentarnim izborima SNS formirala vladu. 

Nakon što je izabran za predsednika Srbije, Nikolić je podneo ostavku na mesto predsednika stranke, a na njeno čelo došao je Aleksandar Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online