Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.10.2017.
18:33
J. L. Petković - Vesti A

Politika opet podelila Srbe

Pojedine zapadne ambasade vrše veliki pritisak kako bi "rasturile" Srpsku listu, smenjile njen uticaj u Prištini, ali i uticaj Srbije na KiM, smatra predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a vezano za podršku koju je lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković dao Oliveru Ivanoviću.

M. Karović
Marko Đurić

Zvanični Beograd na lokalnim izborima koje u nedelju organizuje Priština podržava samo Srpsku listu, a izjava Aleksandra Vučića dolazi u završnici kampanje praćenom, i ovaj put, optužbama za pritiske, ucene i gubljenje radnih mesta.

Kandidati za gradonačelnike Kosovske Mitrovice i Zvečana, Oliver Ivanović i Dragiša Milović, juče su najavili tužbe protiv TV Most i urednice Ljiljane Janković, zbog spota emitovanog i na RTV Pink u kome se iznose snažne optužbe protiv ovih kandidata. Pet novinskih i medijskih udruženja takođe su najoštrije osudili emitovanje spota.

Privatnom kablovskom operatoru CD KiM iz Zvečana uoči emisije u kojoj je trebalo da svoju stranu predstave Milović i Ivanović, politički oponenti Srpske liste, ali i Dragan Jablanović i Slaviša Biševac, presečen je optički kabl! Vlasnik televizije Dragan Mlađović smatra da je reč o sabotaži.

Dok PSG poziva Srbe na KiM da glasaju Ivanovića bez obzira na sve pritiske iz Vlade Srbije i Srpske napredne stranke, Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, podvlači da je svaki glas protivkandidatima Srpske liste, glas protiv interesa srpskog naroda.

Licemerne prozvike

PSG je ukazao da je licemerno pozivati na jedinstvo Srba na Kosovu, istovremeno deleći srpski narod na podobne i nepodobne, patriote i izdajnike.
- Pritiscima, ucenama i nasiljem vlast pokušava da drži pod kontrolom srpski narod koji i bez ovih pojava teško živi na Kosmetu. Umesto da ih oslobodi straha i ohrabri da na miru odaberu svoje predstavnike u lokalnim samoupravama, Vlada Srbije vrši nezakoniti pritisak na njih - piše u saopštenju.

- Ponovo se okupljaju oni koji bi da razbiju jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Taj Pokret slobodnih građana, koji bi da porobi Srbe na KiM, predvođen je liderom koji za vreme dok je bio zaštitnik građana nijedno slovo, nijedan izveštaj za dva mandata nije napisao o ugrožavanju ljudskih prava Srba na KiM - rekao je Marko Đurić.

PSG ocenjuje da je Ivanovićeva stranka opstala u najtežim uslovima, uprkos progonu lidera, paljenja automobila i najtežih pritisaka, te da je SNS instrumetalizovao Vladu Srbije i Kancelariju za KiM.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online