Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.10.2017.
22:10
Vestionline A

Ne da(vi)mo Beograd ispred Doma omladine gde su povređene dve osobe: Nelegalno!

Inicijativa"Ne da(vi)moBeograd" organizovala je večeras protestnu akciju ispred Doma omladine u Beogradu na mestu gde su povređene devojčica (16) i žena (58) kada je autobus srušio ogradu od gradilišta.

Facebook/Ne davimo Beograd
 

"Bahati nasilnici na vlasti moraju da odgovaraju"

Predstavnici "Neda(vi)moBeograd" zalepili su žutu traku sa natpisom "Nelegalno" na delu od ugla Makedonske i Dečanske ulice do autobuskog stajališta "Dom omladine" kako bi ukazali na opasnost aktuelnog gradilišta o čemu, kako su naveli, svedoči današnja nezgoda u kojoj su nešto pre 14 časova povređene dve osobe kada je na njih pala ograda od gradilišta ispred Doma omladine.

Kako su rekli agenciji, "bahati nasilnici na vlasti moraju odgovarati za ovakav odnos prema građanima i gradu" jer su predizbornim raskopavanjima, koje se odvija bez plana i suprotno zakonima, ulice i trotoare Beograda pretvorili u "ratnu zonu pešaka, biciklista i vozača".

"Izgradnja zida ispred Doma omladine, zbog kojeg je posečeno i drvo, obavlja Javno komunalno preduzeće 'Beograd-put' u sklopu 'redovnog održavanja' saobraćajne površine. Da je ovo gradilište u potpunosti nebezbedno, da ne sadrži propisima obavezne elemente sa podacima o vrsti, početku i kraju radova, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd obavestila je Beokom servis još 11. septembra. Uprkos insistiranju, ovaj servis punih 22 dana odbijao je da o prijavi obavesti inspekcijske organe. Posledica ovakvog bahatog odnosa prema našoj bezbednosti, danas su teške povrede naše dve sugrađanke", naveli su iz Inicijative.

Kako proći kroz Beograd?

Aktivisti su ukazali i da veliki broj nekoordinisanih građevinskih radova onemogućava normalno funkcionisanje saobraćaja i života grada.

"Ovi radovi su delom redovno održavanje infrastrukture, delom godinama zakasneli projekati (poput rekonstrukcije pešačkog dela Brankovog mosta), a jednim delom i potpuno nepotrebni. Jasno je da sinhronizovano tempiranje svihovih radova nema za svrhu dobrobit ljudi nego isključivo partije u permanentnoj kampanji", kazali su članovi "Ne da(vi)mo Beograd".

Beogradski mediji preneli su da je autobus gradskog prevoza oko 13.35 srušio ogradu od gradilišta ispred Doma omladine koja je pala na devojčicu i ženu, a kako su radnici sa gradilišta rekli za list Blic, autobus ih je vukao po zemlji.

U Hitnoj pomoći potvrdili su da su devojčica od 16 godina i žena od 58 godina zagobile teže povrede ispred Doma omladine u Beogradu u nezgodi u kojoj je učestvovao autobus. Devojčica je zadobila povrede grudnog koša i prevezena je u Dečiju kliniku u Tiršovoj, a žena zatvoreni prelom leve potkolenice i nalazi se u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online