Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.10.2017.
17:16
J. L. Petković - Vesti A

Potpisana Deklaracija o odbrani KiM

Deklaraciju o odbrani KiM danas su u Kosovskoj Mitrovici potpisali predstavnici opozicije. Ispred zapaljenih prostorija Narodnog pokreta "Otadžbina" potpis na dokument su stavili dr Marko Jakšić, poslanik Boško Obradović ispred SP Dveri i Milan Stamatović ispred Zdrave Srbije. Dok se se Obradović obraćao medijima, prema njemu su, kako kaže, poletele kamenice i baklje.

Vesti
Predstavnici opozicije u Kosovskoj Mitrovici

- Dok smo držali konferenciju za medije na mestu spaljenih kancelarije, na zgarištu kraj mosta, u nekoliko navrata su poletele kamenice i baklje. Međutim, većih incidenata nije bilo - priča Boško Obradović za "Vesti".

Tekst Deklaracije sastavile su Dveri, a u njoj se, osim da je Kosovo "neotuđivi deo Srbije" navodi i da je "pod okupacijom", da bi trebalo prtekinuti "svaki vid komunikacije i pregovora sa predstavnicima prištinskih ilegalnih organa", da "poništiti sve pisane i usmene sporazume  postignute  iz Brisela" i "naložiti političkim organizacijama i pojedincima koji su uključeni u rad  ilegalnih  organa  u  Prištini da iz njih istupe i uskrate im podršku". 

Obradović kaže da su Deklaracijom želeli da postignu dve važne stvari. 

Sednica Odbora za KiM 

Dveri su prošle nedelje zatražili sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije na kojoj bi se razgovaralo o razlozima ulaska Srpke liste u vladu koju predvodi Ramuš Haradinaj. 
- Sutra ćemo kandiovati kandidovati i  Rezoluciju o KiM koju smo predali pre 15 dana, kao dopunsku tačku dnevnog reda Skupštine Srbije, a reakcije poslanika drugih političkih partija daće nam jasan uvid kakav je njihov stav - kaže Obradović. 

- Prvo, ovo je kontrapoziv vlastima na unutrašnji dijalog, jer želimo da se razgovara o tome kako da očuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Druga stvar u koju konstatujemo jeste da su KiM pod okupacijom o čemu bi trebalo, bez odlaganja, obavestiti međunarodnu javnost i sa te pozicije dalje nastaviti razgovore sa međunarodnom zajednicom - ističe Obradović. 

Deklaraciju je potpisalo sedam poslanika Dveri i narodni poslanici Slaviša Ristić i Sanda Rašković Ivić. 

Prostorije Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Grigorij Stepanovič Ščerbin" u Kosovskoj Mitrovici, koje su koristili i Narodni pokret „Otadžbina" i narodni poslanik u Skupštini Srbije Slaviše Ristić, izgorele su početkom febrauara ove godine, a uzrok požara do danas zvanično nije ustanovljen. Član predsedništva Otadžbine Marko Jakšić za "Vesti" je rekao da je požar podmetnut i upro prstom u predsednika (tada premijera) Aleksandra Vučića. (link: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/632323/Pozar-podmetnut-na-mig-iz-Beograda
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online