Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.09.2017.
20:36
Vestionline A

Dačić posle sastanka sa Rogozinom: Trpimo velike pritiske sa Zapada zbog centra u Nišu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da još nije doneta odluka o davanju diplomatskog imuniteta Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

Tanjug
Ivica Dačić

Ako je to špijunski centar...

On je dodao da je Srbija izložena velikim pritiscima po tom pitanju, a da će odluku doneti u skladu sa sopstvenim interesima.

- Očigledno je da postoji velika antiruska histerija u zapadnim zemljama i da se sve tumači kroz to da Rusija ima veliki uticaj na naš region. Oni misle da je taj uticaj štetan. Rekao sam im tada kada su o tome govorili, da mi imamo drugačiji utisak, da su bili štetni neki uticaji drugih, sa druge hemisfere nego sa istočne, barem kad je reč o Srbiji i srpskom narodu - rekao je Dačić novinarima nakon sastanka sa Rogozinom u Moskvi. 

Kako kaže, dve su teme naročito popularne sada na zapadnoj hemisferi kad je reč o našem regionu, a prva tema je Niš, a druga je zašto se prave industrijske zone za ruske fabrike u Srbiji. 

- Mislim da su svi na svetu čuli za Humanitarni centar u Nišu koga, inače, čine petoro Srba, četvoro Rusa i nekoliko vozača i prevodilaca i jedna sabaka, odnosno pas. Ako je to špijunski centar od čega treba da se plaši cela zapadna hemisfera, onda mislim da smo mnogo nisko pali - istakao je Dačić. 

Centar u Nišu, apostrofirao je Dačić, isključivo je humanitarni centar koji se do sada dokazao pomaganjem u gašenju požara, u poplavama. 

- Oni kažu zašto onda humanitarni centar da ima imunitet. Pa i Crveni krst se bavi humanitarnim stvarima i ima pun diplomatski imunitet za razliku od Centra u Nišu, koji treba da ima imunitet na nivou vozača i sekretarice u Američkoj ambasadi - rekao je Dačić. 

Ministar je poručio da će Vlada Srbije, u želji da sve te stvari ne izazivaju probleme našoj spoljnopolitičkoj poziciji, dobro analizirati celu situaciju i donositi odluke u narednom periodu. 

- Ubeđen sam da to pitanje mora da se reši na jedan ili drugi način. Onako kako smo mi to zamislili kada je Centar formiran, sasvim je logično da on ne može da radi bez ovog drugog dela. Sve u svemu, ili treba raditi na tome ili zatvoriti taj centar - rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 29.09.2017. 22:58
Ne treba ga zatvoriti,a iskreno bi me radovalo,a verujem i da je tako,da je to špijunski centar.A ova zapadna bagra-nek im se i dalje gaće tresu na samu reč Rusija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online